Historische boeken Libanon uit protest verbrand

Via E.J. Bron

In Tripoli, in Libanon, is twee derde van een 80.000 exemplaren tellende, historische boeken- en manuscriptencollectie in rook opgegaan. De aanleiding zou een beledigend anti-islampamflet geweest zijn dat in een van de boeken verborgen zat.

Beelden van Agence France Press laten de puinhoop zien die de brand gisteren in de beroemde historische bibliotheek Al-Saeh in Tripoli heeft aangericht.

De stad doet dienst als het bolwerk van de extremistische soennieten in het noorden. Een anonieme veiligheidsagent verklaarde dat ruim tweederde van de 80.000 boeken en manuscripten in rook zijn opgegaan.

Lees verder

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: