Asscher mag export van kinderbijslag naar buitenland niet beperken

media_xl_2036037De verlaging van de kinderbijslag voor kinderen in Turkije, Marokko en Egypte is onrechtmatig. De Amsterdamse rechtbank haalde vrijdag een streep door de maatregel die geldt sinds 1 januari 2013. Zo dreigt opnieuw een kabinetsplan spaak te lopen dat de export van Nederlandse uitkeringen naar het buitenland had moeten beperken.

De principiële schade voor het kabinet is groter dan de financiële strop, want die is slechts 5 miljoen euro. Minister Asscher van Sociale Zaken kan nog in beroep tegen de uitspraak, maar wil die eerst bestuderen. Eerder leed hij al juridische nederlagen bij zijn pogingen de geëxporteerde nabestaandenuitkering en een bonus voor oudere belastingplichtigen in het buitenland te verlagen. Bij die laatste strop à 300 miljoen euro heeft hij zich neergelegd.

Lees verder >>

Lees ook dit stuk op Politiek Incorrect Blogspot, dat gaat niet over kinderbijslag maar over nabestaandenuitkeringen waar vorig jaar al hetzelfde over beslist is, video’s voeg ik zo apart toe:

Donderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat de verlaging Schermafbeelding 2013-08-23 om 10.57.49van uitkeringen (‘woonlandsbeginsel‘) die naar Marokko en Turkije worden overgemaakt in strijd is met internationale verdragen. Elf Turkse en Marokkaanse weduwen krijgen hun nabestaandenuitkering alsnog uitbetaald op het oude niveau plus rente, en met terugwerkende kracht. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor tienduizenden andere uitkeringen.
De verlaging had te maken met de verschillen in koopkracht, in bijvoorbeeld Marokko. De kosten van levensonderhoud in Marokko liggen natuurlijk op een totaal andere niveau dan de kosten voor levensonderhoud in Nederland. Het bedrag van deze uitkering is echter wel gebaseerd op de kosten voor levensonderhoud in Nederland, plus nog een royaal extraatje voor de kopvodden wonend in Turkije en Marokko.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Alle Uitkeringen naar Marokko, en snel een beetje. | Fubar
  2. Alle uitkeringen naar Marokko, en snel een beetje. | De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: