Sharia blijft in Egypte

Via Stentor:

indexTerugkeer naar democratisch bestuur
De grondwet waar Egyptenaren ja of nee tegen mogen zeggen, is opgesteld door een 50-koppige commissie en voorziet volgens het leger in een terugkeer naar democratisch bestuur. Het leger blijft wel een flinke vinger in de pap houden. Officieren mogen bijvoorbeeld zelf de minister van Defensie aanwijzen. In de grondwet is verder vastgelegd dat Egypte een islamitisch land is en dat het islamitisch recht (sharia) de voornaamste bron van wetgeving is.

Deelname aan het referendum is volgens islamgeleerde Yusef al-Qaradawi ,,een zonde” omdat het ,,de autoriteit van de coupplegers legitimeert”, zo zei hij tegen nieuwszender al-Jazeera. Al-Qaradawi leeft in ballingschap in de Golfstaat Qatar.

Lees verder >>

Dat laatste geeft wel weer de steeds grotere scheiding tussen Qatar en Saoedi-Arabië aan. SA dat het Egyptische leger steunt en Qatar dat de moslimbroeders steunt. In Syrië staan ze ook al tegenover elkaar. Maar de sharia blijft, hoe dan ook.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: