De beestenuitroeier

2795188-3959543Marokkaantjes tegen Marokkaantje, berbers tegen arabieren, arabieren tegen Amazigh. Sommigen willen de koning terugschoppen naar het Midden-Oosten, anderen noemen Hassan II trots de beestenuitroeier verwijzend naar de slachtpartijen die die in de Rif onder de opstandige berbers heeft aangericht.

Vanwaar al dit allochtone jolijt? Een Marokkaan waagt het een stukje te schrijven waarin die aankondigt afstand te doen van zijn Marokkaanse nationaliteit:

6256788-9349384De Marokkaanse Nederlander Ali Lahrouchi heeft het helemaal gehad met het regime van het land waar hij geboren is. In een openbrief die Amazightimes.nl hieronder publiceert, laat hij een aantal reden opsommen waarom hij afstand doet van de Marokkaanse nationaliteit.

Afstandsverklaring van mijn huidige Marokkaanse nationaliteit

Ik ben Ali Lahrouchi, geboren in het jaar 1969 te Toulal, Marokko. Ik ben in het bezit van de Marokkaanse nationaliteit met het paspoortnummer XT4973501. Op dit moment ben ik woonachtig in Amsterdam, Nederland. Sinds 24 januari 2001 ben ik niet in Marokko geweest.
Op vrijwillige basis schrijf ik voor verschillende Arabischtalige kranten en internetsites. Naast mijn journalistieke activiteiten schrijf ik ook romans en korte verhalen. In 1999 schreef ik mijn debuutroman “De liefde en de storm”. In 2003 publiceerde ik het korte verhaal “De pijn van het wachten”. In 2005 volgde mijn tweede korte verhaal “Het andere gezicht van Mohamed”. Beide korte verhalen vielen in de El Hizjra–literatuurprijzen (beide verhalen werden bekroond met de tweede prijs). Binnenkort verschijnt in het Arabisch mijn boek: “Op weg naar de Federale Republiek Marokko”.

Ik, Ali Lahrouchi, som voor u de volgende redenen op:

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on De beestenuitroeier

  1. Like

  2. G.Deckzeijl // 11/01/2016 om 07:30 //

    Het artikel achter de lees verder-link:
    http://amazightimes.nl/3143-2/
    (nu wordt duidelijk wat je bedoelde mbt je tweet aan Goslinga, Fubar)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: