Egypt’s El-Sisi Boldly Calls For Islamic Reformation

Islam, said El-Sisi needs a modern understanding and should not rely on a discourse that has not changed for 800 years.

By Ryan Mauro

xEgypt-El-Sisi-Supporters-IP.jpg.pagespeed.ic.iKod0rfSeDGeneral El-Sisi, the commander of the Egyptian Armed Forces and current head of state, is essentially calling for a reformation in Islam. His bold declaration comes as the Egyptian people approved a constitution in a vote that the Muslim Brotherhood boycotted.

The speech, which went unnoticed in the Western media, took place at the Armed Forces’ Department of Moral Affairs. In the speech, El-Sisi said:

“Religious discourse is the greatest battle and challenge facing the Egyptian people, pointing to the need for a new vision and a modern, comprehensive understanding of the religion of Islam—rather than relying on a discourse that has not changed for 800 years.”

Notice what El-Sisi did not say. He did not say Zionism or Western oppression is the greatest threat to Egypt, nor did he point to a specific group like Al-Qaeda or the Muslim Brotherhood. He accurately framed the struggle as an ideological one within Islam.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Egypt’s El-Sisi Boldly Calls For Islamic Reformation

  1. G.Deckzeijl // 24/03/2014 om 09:31 //

    Brekend!! Dat noem ik uitwassen aanpakken, dat noem ik schoon schip maken.
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/22422004/__Doodvonnis_voor_529_moslims__.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: