Would You Name Your Kid “Sword”?

Jihad-main_1630394fJihad-main_1630394fLiep ik ‘toevallig’ tegen op en laat dat nu net mooi uitkomen nu ik bezig ben met Deel III over islamitische naamgeving. En toevallig was Deel I, over persoonsnamen het minst uitgebreide stukje. Dit stuk gaat daarover en ik heb het dan ook gelijk toegevoegd aan: ‘My name is Jihad and I am a bomb’,

by Harold Rhode
Names parents choose to give their children are at least something of a guide to what they hold in high regard and what they wish for their children.
Would we name our children Warrior, Conqueror, Sword, or Holy War? These are the meanings of personal names commonly used in the Muslim world, and may give some insight into Muslim values, especially regarding violence.Violence has been endemic to Muslim society from its inception more than 1,400 years ago. A large proportion of the ancestors of today’s approximately 1.3 billion Muslims converted to Islam under duress.

Western societies almost never give their children names which denote violence. The Protestants who settled America often gave their children names indicative of their values, such as Felicity, Charity, Prudence, Hope, Faith, Joy or Chastity. Other Christians gave their children names that reflect similar values, or names from the Old or New Testaments: Miriam, Mary, David, Luke. As names can be an indicator of how a civilization views itself and the outside world, names parents choose to give their children are at least something of a guide to what they hold in high regard and what they wish for their children.
And as Muslims often choose names related to war and violence, could those possibly be indicative of their values?
Of course, many Muslims choose names such as Jamil (Beautiful), Latif (Kind, friendly), Wasim (Handsome), Karim, and Jawad (both meaning generous), which refer to qualities we in the West might also hope for our children. But many Muslims do not.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: