30.000 vluchtelingen willen via Marokko naar Spanje

media_xll_6496275Ondanks de hoge werkloosheid in Spanje willen duizenden Afrikanen het land binnenraken. Bij de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla in Noord-Afrika proberen de vluchtelingen met massale bestormingen het Spaans gebied te bereiken. Circa 30.000 Afrikaanse vluchtelingen wachten in Marokko volgens El País op de gelegenheid om in de Europese Unie te geraken. De meesten onder hen willen via Ceuta en Melilla het territorium van de EU bereiken. Dat meldde de krant onder aanhaling van Spaanse politie- en inlichtingendiensten.

De grensbewakers zijn compleet overwerkt, benadrukte de politievakbond UFP. “We zijn er niet op voorbereid, tegen de druk van 30.000 mensen stand te houden”, zei UFP-zegsman Serafín Giraldo. Hij riep op tot meer engagement van het EU-grensagentschap Frontex. “De situatie is hopeloos, maar Europa sluit de ogen.”

Lees verder >>

Filmpje >>

Comments zijn gesloten.

3 Comments on 30.000 vluchtelingen willen via Marokko naar Spanje

  1. G.Deckzeijl // 18/02/2014 om 02:15 //

    Waarom zijn de autoriteiten te stom om voor de duvel te dansen, maw: waarom is dat hek niet hoog genoeg, waarom staat het niet onder stroom? Iemand een beter idee om dat leger quran propelled IDIOTS tegen te houden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: