Pim Fortuyn op herhaling: ‘De islam is een achterlijke cultuur’

© ANP. Pim Fortuyn in 2002

Interview Als Pim Fortuyn, lijsttrekker van Leefbaar Nederland, in de regering komt, verdwijnen de wachtlijsten. Er komt geen asielzoeker meer binnen. Zeker geen islamiet, want die ‘zien ons als een minderwaardig soort mensen.’ Tien jaar na zijn dood herpubliceert de Volkskrant het geruchtmakende interview met Fortuyn dat het einde betekende van zijn carrière als lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Oorspronkelijk gepubliceerd in de Volkskrant van zaterdag 9 februari 2002.

Bouwvakkers lopen af en aan in Palazzo di Pietro, de villa van Pim Fortuyn in het centrum van Rotterdam. Verbouwen is ook wat de lijsttrekker van Leefbaar Nederland wil doen met de Nederlandse politiek. Fortuyn, goed voor twintig zetels in de peilingen: ‘Als ik het juridisch rond kon krijgen, zou ik zeggen: er komt geen islamiet meer in.’

Lees verder >>

h/t G.Deckzeijl

Comments zijn gesloten.

4 Comments on Pim Fortuyn op herhaling: ‘De islam is een achterlijke cultuur’

 1. G.Deckzeijl // 20/09/2015 om 19:34 //

  Echt een wonder dat die LUL nog leeft.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24515885/___Van_der_G._overtrad_voorwaarde___.html
  Had net als de slachter van Theo van Gogh levenslang moeten krijgen, maar ja,
  rechters zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

  Like

 2. G.Deckzeijl // 21/09/2015 om 00:23 //
 3. Lord Halifax, 1635-1695, Engels Staatsman zei: “Wie alles bij zijn ware naam noemde, zou haast niet meer op straat kunnen komen zonder als een gemeenschappelijke vijand te worden neergeslagen”. De politieke situatie van 2002 kon de waarheid, en door de aanwezigheid van Pim Fortuyn, én zijn charisma, niet verdragen zodat hij dus ook een vijand was van het establishment én de links denkende mens. Rechts was ” in shock” en aldus met de situatie geen raad wist. Dat de commissie welke de beveiliging van Fortuyn heeft omschreven, ook het punt de “eigen verantwoordelijkheid” ten berde bracht is eigenlijk een dooddoener omdat, wie de werkelijke moordenaar is, is nog steeds onduidelijk ook al heeft Van de Graaf inmiddels 11 jaar in hechtenis gezeten. Het mystieke van de moord blijft bestaan. En dat is, ook door Volkert Van de Graaf, niet weggenomen. De moordenaar van John F. Kennedy in 1963 is toch tot op heden, m.i.,nog onbekend, ook al is er een dader, Oswald, aangewezen en ook weer vermoord.

  Like

 4. G.Deckzeijl // 21/09/2015 om 23:09 //

  Dat laatste is fout. Lee Harvey Oswald was slechts zondebok.
  De echte moordenaar James Files heeft de moord een aantal jaren geleden bekend,
  met alle details, incl. het moordwapen, een zgn Fireball.
  Zie http://www.jfkmurdersolved.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: