Oekraïne, feiten en aannames

Laat ik vooropstellen dat ik er geen peil op kan trekken en het niet snap, dat lijkt me wel zo eerlijk. Ik doe eerst feiten, dan aannames (gehoord van) dan wat geschiedenis. Kort. Dan wat fotoos ter illustratie en dan een andere optie.

Feiten

-De regering Yanukovitsch is verkozen door een meerderheid. Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen, al wil het laatste nieuws dat die al heel binnenkort plaats zouden kunnen vinden.

-De VS, via de EU, probeert invloed uit te oefenen.

-Zowel Rusland als EU en VS grossieren in propaganda.

-De waarheid is het eerste slachtoffer in een oorlog.

-De VS is nog steeds de koude oorlog aan het spelen. Libië, bondgenoot van Rusland. Syrië idem. Denk ook een Georgië. Oekraïne is failliet. Er loopt -het zal ook eens niet he-  een gasleiding door het land.

Oekraine kaart-Oost-Oekraïne is Russisch geöriënteerd, het Westen EU. Grofweg is de Djnepr (rivier)  de scheidslijn. Kiev is Russisch Hartland en Sebastopol nog steeds hun enige warme-zee haven. Dat gaat Poetin echt nooit opgeven, zijn enige andere Middellandse-zee-haven in Syrië, Tartus, staat onder zware druk.

-Rusland heeft al eens eerder een oorlog gevochten over De Krim. Het strategisch belang is enorm.

Het Kievse Rijk circa 1100 n.Chr.

Het Kievse Rijk circa 1100 n.Chr.

-De EU staat erbij, kijkt er naar en is pretty much hulpeloos en komt ook zo over. Zielig is het eerste woord dat in me opkomt, maar ze zijn kwaadaardiger dan dat. De EU geilt op uitbreiding, en als dat inhoudt dat ze voor een ander karretje gespannen worden dan vinden ze dat geen probleem. Dat is geen feit maar mijn mening.

Gehoord

-Rusland zet knokploegen in tegen onschuldigen.

-Er demonstreren nazi’s mee. Diezelfde nazi’s proberen de demonstranten in diskrediet te brengen en worden aangestuurd door Rusland.

Geschiedenis

-De onrust in Oekraïne is niet nieuw. Na de recente oranje-revolutie kwam de heden ten dage opgesloten Timoschenko als winnares uit de bus.

Update: Timosjenko mogelijk vrij

-Oekraïne heeft ook een uitgebreide gezamenlijke geschiedenis met het nazisme. Net als Wit-Rusland overigens en dat gaat terug tot de Russische revolutie, maar dat voert me hier te ver. Ik heb geen zin om ellenlange essay’s met heel veel zijwegen te schrijven.

Naar de fotoos

Nazi demonstranten:

‏@bottehund

‏@bottehund

Altijd gezellig met Verhofstadt en ook met kleine wordpress-tegenwerkingen

A battle, halfwit. Did you really say that? Yes he did.  Sorry, ik ben Nederlands van geboorte en het is mijn eerste taal, maar soms… Is het gewoon beter om Verhofstadts eigen woorden -in het Engels-  te herhalen.

He is fighting a battle for Europe, he means the EU. More power (people/numbers). That seems to be their only drive. More More More, numbers, numbers, numbers. Never mind quality nor consequences.

Hans van Baalen (VVD66, was er ook)

Dat de EU zich er intensief mee bemoeit lijkt me evident. maar waarom? Het enige wat ik me er bij voor kan stellen is gebiedsuitbreiding. En het heeft er inderdaad alle schijn van dat dat is waar de EU zich voornamelijk mee bezig houdt. De gevolgen worden genegeerd.

Dan wat fotoos dat de demonstranten wel degelijk lieve en leuke hippies zijn:

40h/t @seven__

Heel veel mooie (als dat al kan) fotoos en wat leesvoer http://zyalt.livejournal.com/984735.html

Maar laten we nou eens even naar Obama kijken. Libië, puinzooi. Tunesië, puinzooi. Egypte, puinzooi. Syrië, keurig nette jihad-staat. Irak; shia-sunni oorlog. Afghanistan net zo progressief als in 1970. Pakistan zowel als Iran, is onze vriend. Om zich tegen de laatste te verdedigen kan Saoedi-Arabië bij de één na laatste wat zelf betaalde kernwapens lenen als dat zo uitkomt.

Houdt. Eens . Op. Met. Rusland. Te. Pesten.

Ik kom van de Czaar Peterbuurt. Als er één buitenlander ooit geïntegreerd heeft…

Het andere verhaal is, en dat is in lijn met die laatste fotoserie, dat het simpelweg een kwestie is van het volk tegen de maffia. Hier:

For Yanukovych and his gang Ukraine – is not a country. Its a business project. Its a pump, pumping money into their pockets. Now you are probably asking yourself how do we survive. As you can see, we are fighting. I am fighting. After receiving a European education and working in France, I decided to return to Ukraine, because I love my country. In leadership positions of pubic relations in the cultural field, I have a good income (by Ukrainian standards) and live quite well. I visit your “terrible, terrible” EU several times a year, but I always come back, trying to help my Ukraine. And so many people do. We are educated, we are good at work, hospitable, and extremely smart, when we know English)) And, what is the most important, we are not going to surrender our country. Because for us, Ukraine is not a business project . It is not a pump. It is our Motherland.

Daarnaast is er het idee dat Ukraine de aanleiding is voor een nieuwe Koude Oorlog. Filmpje:

commentaar: Joost Niemöller, trias politica, Hans van Baalen zelf

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Oekraïne, dag 10 | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: