De muzelmannen hebben olie, maar de Chinezen rare earth metals

11851_52538143163b5-386x265Je zou het haast vergeten te midden van al dat islam- en EU-geweld. Rare earth metals, REM, zijn niet zo zeldzaam als de naam doet vermoeden. Ze komen zelfs vrij veel voor, alleen ze liggen zo verspreid en in zulke lage concentraties dat ze nogal kostbaar zijn om te winnen. Als je dan over veel goedkope arbeidskracht beschikt is dat een voordeel. China beschikt over 50% van de geschatte wereldvoorraad, maar is goed voor 90% van de wereldproductie. Japan is de grootste verbruiker, 50% van de wereldvoorraad. Toen China een tijdje terug de export naar Japan voor twee maanden stil legde, lag de Japanse economie prompt ook twee maanden stil. En Japan en China zijn van oudsher goede vrienden(…).

REM zijn noodzakelijk voor allerlei nieuwerwetse gadgets, telefoons, windmolens, batterijen enzovoort. China verlaagt al sinds 2008 af en toe de export en dan schieten de prijzen als een malle omhoog. Dat vinden ze leuk. Ze bezitten ook heel veel Amerikaanse staatsschulden en goud. Nou kun je dat allemaal niet vreten, maar van papieren dollars, waarvan de helft ook nog eens vals is, geraak je pas echt aan de schijterij. Het herstarten van gesloten westerse REM-mijnen kost jaren.

Die oorlog aan alle kanten rond Europa om olie- en gas-pijpleidingen om dat spul te vervoeren zal wel nooit meer stoppen, en deze -om REM- staat op uitbreken.De EU speelt een dom spelletje met Rusland over de rug van Oekraïne, waar nota bene alle bestaande gasleidingen van Rusland naar de EU door lopen. Er staan er nog heel wat in de planning, maar in de planning staan betekent ook dat je ze nog niet kan gebruiken en de VS mag dan wat schaliegas en steenkool over gaan houden binnenkort, maar de transport-infrastructuur ontbreekt. Daar kan de EU niet op rekenen.

Rusland draait zich simpelweg om als de EU lastig wordt en gaat China leveren, dat er om schreeuwt. Die leidingen liggen er namelijk al wel. En én passant bezet het de noordkust van de Zwarte-Zee, waarmee  het de toevoer via Georgië vanuit het achterliggende Kaspische gebied naar de EU dwarsboomt. Rusland bezit ook één achtste van de wereld-goudreserve. En ook die twee mogelijke leidingen door Syrië zijn inmiddels effectief ondermijnd. Of het nou de Iraanse of de Qatarese variant betreft, voorlopig wordt daar helemaal niks meer aangelegd. Het past de EU niet om een grote broek aan te trekken in deze. En de VS zal snel zijn dollarmacht verliezen als Rusland verder gaat met zijn olie te verkopen in andere valuta. In het verleden was dat reden om militair in te grijpen in landen(Irak, Libië), maar die grap gaat in het geval van Rusland niet op.

Drie weken geleden heeft de WTO China officieel veroordeeld vanwege de exportbeperkingen op REM. China heeft 60 dagen om in beroep te gaan en dat zal China zeker gaan doen. Weet u wat ik nou zo grappig vind. Dat China het Westen met zijn eigen argumenten om de oren sloeg.

China believes that these regulatory measures are perfectly consistent with the objective of sustainable development promoted by the WTO.

Hier stelletje kuthippies, we doen het voor het milieu. Dat wil je toch zo graag? Het Westen wordt zo onderhand uitgelachen. En de EU maakt zichzelf nog een beetje afhankelijker van islamitische olie en gas.

Bron, vanwaar ik niks kan copy-pasten, want dan gaan de blogs raar doen, maar wel lezenswaardig: http://www.dailytech.com/World+Trade+Org+to+China+on+Rare+Earth+Metals+Stop+Breaking+the+Law/article34597.htm

The Next Oil?: Rare Earth Metals Two decades ago, Deng Xiaoping, the former leader of the Communist Party of China, noted the importance of REMs, “The Middle East has oil and China has rare earth,” he said in 1992. His foresight was impressive. China holds half of the world’s deposits of REMs, 55 megatons (Mt), according to the U.S. Geological Survey. Not counting countries comprising the Commonwealth of Independent States (CIS), the U.S. holds the next largest national reserves with approximately 13Mt. India, on the other hand, has a mere 3.1Mt of estimated reserves. Continued cuts in China’s exports have led to a scramble for production, as other countries realize their reliance on China’s resources. http://thediplomat.com/2013/01/the-new-prize-china-and-indias-rare-earth-scramble/

Gepubliceerd op De Vrije Chroniqueurs >>

Wat ouder stukkie Chinese strategic plans: control of the supply of rare earth metals So, for today’s article we will look at one aspect of China’s long-term strategic plan- the monopolisation of the rare earth supply. http://contrarianinvestorsjournal.com/?p=674#

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
https://amalek.news/Amalek.news

2 Comments on De muzelmannen hebben olie, maar de Chinezen rare earth metals

  1. G.Deckzeijl // 15/04/2014 om 21:36 //

    Fubar, de post is geweest.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: