China’s relations with Muslim Uighurs worsen as tensions rise after attacks

Petar Kujundzic/Reuters - Armed policemen patrol near the exit of the South Railway Station, where three people were killed and 79 wounded in Wednesday's bomb and knife attack, in Urumqi, Xinjiang province.

Petar Kujundzic/Reuters – Armed policemen patrol near the exit of the South Railway Station, where three people were killed and 79 wounded in Wednesday’s bomb and knife attack, in Urumqi, Xinjiang province.

BEIJING — After a string of ­brazen attacks attributed to ­Islamist extremists, Chinese ­authorities have ratcheted up surveillance of and restrictions on Muslim Uighurs as their relations with the large minority population continue to deteriorate.

In the past week, Chinese ­authorities have clashed with residents of the restive western province of Xinjiang, sentenced others to prison and announced new measures that critics say amount to religious and ethnic persecution.

Police fatally shot one person and captured another Thursday in an area of Xinjiang that has seen some of the worst clashes, according to state media. In a statement distributed by the state-controlled Xinhua News Agency, police said that during a police stop, suspects attacked an officer and threw explosive devices at a patrol car.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on China’s relations with Muslim Uighurs worsen as tensions rise after attacks

  1. G.Deckzeijl // 27/05/2014 om 07:32 //

    Daar maken ze tenminste een eind aan dat moslimGELAZER.
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/22670622/__Terreurbende_China_opgerold__.html
    Maar hier gaan ze met ze in debat + een kopje thee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: