Aanslag Djibouti: Nederlandse militairen gewond

Het Nederlandse marinefregat Hr. Ms. De Zeven Provinciën Foto: ANP

Het Nederlandse marinefregat Hr. Ms. De Zeven Provinciën Foto: ANP

AMSTERDAM – Bij explosies in een haven in Djibouti zijn zaterdag zes Nederlandse militairen lichtgewond geraakt. De bemanningsleden van de Zr. Ms. De Zeven Provinciën waren rond 19.00 uur Nederlandse tijd aan het ‘passagieren’ in Djibouti-Stad toen twee luide ontploffingen klonken in een restaurant waar veel westerse mensen komen. Volgens persbureau Reuters gaat het om een dubbele granaataanval.

De militairen zijn er niet slecht aan toe, benadrukt en woordvoerster van het ministerie van Defensie. „Ze hebben zelf naar huis kunnen bellen en zijn aan boord gecontroleerd en behandeld.” Er vielen ook twee doden bij de aanvallen en naast de Nederlanders nog enkele gewonden. „Dit is een criminele daad. We hebben twee doden en 11 gewonden”, aldus kolonel Omar Hassan van de politie in Djibouti. Het is niet bekend welke nationaliteit de doden hebben.

Via Telegraaf >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Aanslag Djibouti: Nederlandse militairen gewond

  1. Republikein // 27/05/2014 om 00:31 //

    Als Omar het zegt is het waar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: