Ik geloof de VVD niet. Nooit!

VVD: verdrag met Marokko opzeggen

DEN HAAG –Nederland moet het verdrag over sociale zekerheid met Marokko opzeggen omdat dit verdrag het onmogelijk maakt uitkeringen die naar dat land gaan, te verlagen. Dat staat in een motie die VVD-Kamerlid Anoushka Schut woensdag heeft ingediend en die mede ondertekend is door de SGP. Regeringspartij VVD dreigt hierdoor in aanvaring te komen met PvdA-minister en vicepremier Lodewijk Asscher van Sociale zaken.

imagesAsscher wil het verdrag met Marokko nog niet opzeggen, heeft hij al diverse keren laten weten. Als Nederland dat doet, heeft het geen mogelijkheden meer fraude met uitkeringen in dat land te controleren, onderstreepte hij woensdag. Hij wil de motie gebruiken als „signaal” om in zijn onderhandelingen met Marokko over aanpassing van het socialezekerheidsverdrag de druk op te voeren.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: