Afgeluisterde Poolse minister: ‘Bondgenootschap met VS is schadelijk’

© afp. Radoslaw Sikorski, de Poolse minister van buitenlandse zaken.

© afp. Radoslaw Sikorski, de Poolse minister van buitenlandse zaken.

De Poolse minister van buitenlandse zaken Radek Sikorski vindt de Verenigde Staten een ‘waardeloze’ bondgenoot. Dat heeft Sikorski zich laten ontvallen tegen zijn voormalige collega van financiën, schrijft het Poolse opinieblad Wprost vandaag.

In het afgeluisterde gesprek, waarvan het tijdschrift vandaag een afschrift afdrukte, zou Sikorski tekeergaan over het volgens hem naïeve vertrouwen van de Polen in de VS. Het tegendeel is volgens de minister waar: het bondgenootschap met de Amerikanen ‘is zelfs schadelijk, omdat het een vals gevoel van veiligheid schept’ en de Russen en de Duitsers van Polen vervreemdt. Sikorski stak zijn betoog, vol met schuttingtaal, volgens Wprost af tegen ex-minister van financiën Jacek Rostowski.

Via Volkskrant >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: