Amerikaanse JSF’s mogen niet vliegen

© anp. Een F-35 straaljager.

© anp. Een F-35 straaljager.

De Verenigde Staten houden voorlopig alle F-35 straaljagers aan de grond. Dat heeft het ministerie van Defensie gisteren bepaald. Aanleiding is de brand die eind juni uitbrak in het toestel toen dit wilde opstijgen.

De 97 Amerikaanse JSF-vliegtuigen mogen pas weer de lucht in als er uitgebreider onderzoek is gedaan naar de oorzaak van de brand in de motor. Onduidelijk is of het toestel te zien zal zijn bij vliegshows deze zomer in Europa. De voorbereidingen daarvoor gaan door, maar of de vliegtuigen op tijd worden vrijgegeven is afwachten. Begin volgende week moet daarover een beslissing vallen, aldus het Pentagon. Een optreden van de F-35 bij de officiële naamgevingsceremonie voor een Brits vliegdekschip werd door de brand al in de ijskast gezet.

Via Volkskrant >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: