Leider ISIS verschijnt mogelijk voor het eerst in video – ‘grote impact jihadkringen’

IRAQ-UNREST-IS-BAGHDADI-CALIPHEr is een video opgedoken waarin Abu Bakr al-Baghdadi vermoedelijk te zien is, de leider van het nieuwe kalifaat in Irak en Syrië. Het zou de eerste keer zijn dat Al-Baghdadi, ‘kalief Ibrahim’, op bewegend beeld verschijnt. De video is niet geverifieerd.

In de 21-minuten durende video is te zien hoe de mogelijke Al-Baghdadi een dienst leidt in de grote moskee in de Irakese stad Mosul. De video werd geplaatst op een website die de Islamitische Staat, voorheen ISIS, vaker heeft gebruikt. Eerder al gingen geruchten op sociale media dat Al-Baghdadi voor het eerst publiekelijk zou verschijnen.

In de video is te zien hoe een bebaarde man in zwart gewaad en zwarte tulband predikt, onder een zwarte vlag van de Islamitische Staat. Hij wordt “kalief Ibrahim” genoemd, “emir van de gelovigen in de Islamitische Staat, moge God hem beschermen”. Als de video echt is, zal hij in jihadkringen “grote impact hebben”, zegt onze Midden-Oostenredacteur Toon Beemsterboer:

Via NRC >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Leider ISIS verschijnt mogelijk voor het eerst in video – ‘grote impact jihadkringen’

  1. G.Deckzeijl // 06/07/2014 om 00:18 //

    Moge alle vlooien van alle kamelen zich in zijn oksels nestelen.
    (arabische vloek)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: