Brics to open alternatives to World Bank, IMF

0b3c20e3f8aca648f732d2a14f6b0183Brazil, Russia, India, China, and South Africa (the so-called Brics) are to establish alternatives to the World Bank and the International Monetary Fund, which they find too biased towards Europe and the US.

The “New Development Bank” to rival the World Bank will be launched at a Brics summit in the Brazilian city of Fortaleza next week, with all agreed except where to put the main headquarters, Russian finance minister Anton Siluanov said Wednesday (9 July).

The two options currently being considered are Shanghai or New Delhi, Siluanov said. Russia didn’t push to get the bank in Moscow, but will seek management posts instead, he said.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Trackback / Pingback

  1. Turkish PM Cuts Ties With US, Mulls De-Dollarization With Russia | Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: