De censuur van NOS is verraad

Kreeg weer een krantje toegestopt bij de haringboer. Beetje zoals dat in de oorlog ging. Dat er een stencilmachine in het achterhuis (…) stond en je die alleen uitdeelde aan betrouwbaren. Zo ging het toen en zo zal het binnenkort weer gaan, want de media liegen ons grootscheeps voor:

hakenkruisDe censuur van NOS is verraad

Moeilijk te zeggen wat erger is: dat een pro-Palestijnse demonstratie Jodenhaat ventileert en spandoeken met hakenkruisen tolereert, zoals afgelopen zaterdag in Den Haag? Of dat de NOS dat feit, gefotografeerd en gefilmd door aanwezige camera’s, uit de berichtgeving snijdt? Alsof het niet is gebeurd.

We schrijven juli 2014, over de NOS. Die kennelijk dermate last heeft van ideologische blokkades, dat men zich misdraagt als de slaafse huisomroep van een dictator, met de taak de geschiedenis te vervalsen. Beide ontwikkelingen, de hakenkruisen- en nazismefetisj van sommige moslims(te zien en te horen tijdens alle pro-Palestijnse demonstraties sinds 2000, zorgvuldig gedocumenteerd op de site carelbrendel.nl) en de NOS-verdonkeremaning, staan voor een bloeiend giftig klimaat. Een jonge haatcultuur waarin inheems en islamitisch importantisemitisme samen agressief een vuist heffen. Ongehinderd door de NOS, die verzuimt zulke nieuwswaardige ontwikkelingen te rapporteren, de haatbronnen in kaart te brengen en, liefst, politici en bestuurders onmiddellijk daarover te bevragen.

WILDERS

O, pardon, één politicus is wél ter verantwoording geroepen: Geert Wilders. Toen op een PVV-demonstratie de Prinsjesvlag verscheen zonder dat omstanders ingrepen, leverde dat heisa op in de Kamer en in de media. En terecht. Wilders moest er afstand van nemen, voor de NOS-camera. Maar zijn uitspraak verloor zijn geloofwaardigheid toen de PVV in een Europees avontuur zich met racistische partijen inliet.

Maar nu jonge moslims de Israëlische vlag gelijkstellen aan het hakenkruis, moffelt de NOS de beelden weg, in plaats van op die types met hun weerzinwekkende spandoeken af te stappen en ze kritisch te bevragen over hun onfrisse associaties. Kritisch. Zo moeilijk is dat niet, hoor. Je vraagt ze naar de argumenten waarom ze Israël vereenzelvigen met het Derde Rijk. Waarom vinden ze het toepassselijk om Israëlische soldaten te vergelijken met SS’ers? Waarom informeren ze zich dan niet? Hebben  ze ooit geschiedenis op school gehad? Wat weten ze over de Holocaust? En dan doorvragen, hè. Want ja, de Holocaust is volgens vele moslims ook een leugen, of o ironie, heeft juist niet hard genoeg huisgehouden onder joden. Het is maar welke lezing handig uitkomt in de antisemitische retoriek van het opgewonden moment.

Nog wat ongestelde vragen. Zijn de hakenkruiswapperaars zich bewust van het effect van deze keuze op de omstanders, op passanten in Den Haag? Begrijpen ze de gruwelijke lading van het symbool waarmee ze dwepen? Of is het hakenkruis een nuttig demonstratiegadget in kringen van rabiate pro-Palestijnse, ‘antizionistische’ activisten? Tussen aanhalingstekens ja, omdat het om Jodenhaters gaat. Uit alle haatspeeches en –koren tijdens dergelijke demonstraties blijkt dat antizionisme slechts een lapje voor de schaamstreek is, daarachter schuilt onversneden Jodenhaat. Zie rapper Appa die op de Haagse demonstratie de Joden in de ‘goeden’ en de ‘slechten’ indeelde. Hij kwam niet spontaan zijn Jodentheorette spuien, hij was uitgenodigd door de organisatie. Geen incident maar een geliefde volksmenner die eerder succes oogstte met hatelijke videoclips over Nederland waarin bewapende Palestijnse terroristen werden nagespeeld. In Den Haag zweepte hij de massa op tot het scanderen van Alahu Akbar na gore uitspraken over Joden.

Geen NOS die deze bruller vroeg hoe hij het in zijn haatharses haalde over ‘goede en slechte Joden’ te krijsen.En dan de selectieve verontwaardiging, ook onbevraagd door de NOS. Het is zó erg wat er met vrouwen en kinderen gebeurt in Gaza en dat is de schuld van Israël, hoorde ik bezorgde moslima’s bij de demonstratie zeggen. Maar waarom negeren ze dat Hamas Gazanen als menselijk schild gebruikt? Waar klonk hun stem toen Hamas de oppositie in Gaza uitschakelde, families uit elkaar haalde, vaders en zonen oppakte, verhoorde, martelde, vermoordde, de lijken door de straten sleepte? Waarom beklagen deze Nederlandse moslims(die zichzelf graag op één hoop gooien met de Palestijnen, maar och en wee roepen als een niet-moslim ‘alle moslims op één hoop gooit’, dat heet dan islamofobie), niet het lot van de Palestijnen onder Hamas? Een terreurorganisatie die teert op geweld en dood. Waarom betreurden die opgewekte, kek gehoofddoekte poldermoslima’s niet het lot van Palestijnse kleuters die met bomgordels worden getooid, worden klaargestoomd als martelaren, met racisme worden vergiftigd, die zelfmoordterroristen leren verafgoden?

MULTICULTI

Wat is er mis met de NOS? Dit: de NOS durft de demonstranten niet te vragen waarom ze pas te hoop lopen als Joden in conflict zijn met de Palestijnen. De NOS acht dit strijdig met het te propageren beeld van de blije multiculturele modelallochtoon. Dus dekken ze de storende werkelijkheid toe. Net als de hakenkruisen. Want de wereld is ingewikkeld en de kijker is dom of makkelijk te manipuleren door ‘islamofoben’. Daarom manipuleert de NOS alvast zelf, op de ‘juiste’ manier: een die moslimextremisme begunstigt. Zo verraadt de NOS haar journalistieke plicht.

Nausicaa Marbe 18 juli 2014

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
https://amalek.news/Amalek.news

27 Comments on De censuur van NOS is verraad

 1. G.Deckzeijl // 19/07/2014 om 04:13 //

  Zal er even voor zorgen dat u niet verdwaalt, want zonder dat ons, lees: belastingbetalers van Nederland iets wordt gevraagd, betalen we niet alleen voor die nieuwe logo-SHIT maar ook voor het VERRAAD en COLLABORATIE met de Nieuwe Vijand door de NOS.
  https://fubarbaar.wordpress.com/2014/01/23/nos-kruipt-bij-pvdaars-in-de-reet/#comments

  Like

 2. G.Deckzeijl // 19/07/2014 om 04:15 //

  Stuur ze eens een berichtje…
  communicatie@nos.nl

  Like

 3. G.Deckzeijl // 19/07/2014 om 16:26 //

  Ze dragen zelfs borden met genocide mee.
  Over de dagelijks vanuit Gaza richting Israël afgevuurde raketten zullen we het maar niet hebben…
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1949801/2014/07/19/Betoging-tegen-Gaza-oorlog-loopt-uit-de-hand.dhtml

  Like

 4. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 05:23 //

  Ik wil die Turkse islamofascist wel eens zien als hij dagelijks raketten op z’n rotharses krijgt.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22875664/__Erdogan__Israel__barbaarser_dan_Hitler___.html

  Like

 5. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 06:07 //

  Voor degenen die het nog steeds niet in de gaten hebben:
  Hier is het handvest van hamas.
  http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp
  Eén van de artikelen: het Palestijnse probleem kan alleen opgelost worden met de jihad.

  Like

 6. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 06:09 //

  Gingrich: Palestijnen zijn een verzonnen volk.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/article20830702.ece

  Like

 7. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 06:12 //

  Nee, hij is niet de enige die zich grote zorgen maakt.
  U kennelijk niet, of vergis ik me nu, lezer?
  Vindt u het geen tijd worden om uw omgeving WAKKER
  te schudden?

  Like

 8. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 06:22 //

  Zie artikel 2: connecties met de moslimbroederschap oftewel
  HET PROJECT. Zie dezelfde knop in de header van deze pagina.

  Like

 9. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 06:26 //

  Dit bedoelde ik, maar 06:22 kwam niet op de juist plek terecht.
  Had onder 06:07 moeten staan.
  The Islamic Resistance Movement is one of the wings of Moslem Brotherhood in Palestine. Moslem Brotherhood Movement is a universal organization which constitutes the largest Islamic movement in modern times. It is characterised by its deep understanding, accurate comprehension and its complete embrace of all Islamic concepts of all aspects of life, culture, creed, politics, economics, education, society, justice and judgement, the spreading of Islam, education, art, information, science of the occult and conversion to Islam.

  Like

 10. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 09:27 //

  Of de volgende animatie een juiste weergave van het Israëlisch-Palestijnse conflict is weet ik niet. Wie het weet mag het zeggen.
  http://histoforum.net/middenoosten/inleiding.htm

  Like

 11. G.Deckzeijl // 20/07/2014 om 18:54 //

  Ze voelen zich Palestijnen, roepen ze…
  STAKKERS.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22876741/__Duizenden_bij_demonstratie__.html

  Like

 12. G.Deckzeijl // 21/07/2014 om 15:17 //

  Zie homepage-jpost voor meer nieuws.

  Like

 13. G.Deckzeijl // 22/07/2014 om 10:45 //

  Hiding among Mosques and Schools

  Like

 14. G.Deckzeijl // 22/07/2014 om 17:41 //

  Like

 15. Republikein // 22/07/2014 om 21:26 //

  Like

 16. G.Deckzeijl // 23/07/2014 om 11:17 //

  Like

 17. G.Deckzeijl // 24/07/2014 om 14:01 //

  Like

 18. G.Deckzeijl // 25/07/2014 om 06:43 //

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: