Al Fourkane moskee IJburg

R4BIADaar had ik een tijdje terug eens iets over geschreven:

Maar wat doen ze nou helemaal? Op de voorpagina staan maar twee daadwerkelijke activiteiten vermeld: geld inzamelen voor een grotere moskee en in dikke zwarte hoofdletters wordt er gemeld dat je arabische les kan volgen. Geen Nederlands. Hoe ik dat moet combineren met ‘dialoog meer begrip samen participeren’ ontgaat mij, tenzij het doel is om meer bewoners arabisch te leren en vervolgens vermoedelijk ook tot de islam te bekeren. Tijdens de arabische les zal wel dat allerbelangrijkste arabische boek ter sprake komen neem ik aan.

Dat kunt u hier nalezen. Vandaag las ik een stuk van een buur van die moskee en het blijkt een radicale moslimbroederschap moskee te zijn die door onze eigen overheid wordt gesubsidieerd.

De moskee zit dan ook nog steeds in dezelfde huurruimte, met geblindeerde ramen. Het is een bedrijfspand van De Alliantie, dat de moskee onder gunstige condities heeft betrokken. Het is een vorm van subsidie in het kader van de maatschappelijke taak, ofwel de Wijk zonder Scheidslijnen. Het huurpand is gelegen aan het Ed Pelsterpark, Haveneiland-West, dat ik als het even kan, mijd, omdat het te veel doet denken aan een achterbuurt, met grote groepen opdringerige, luidruchtige hangjongeren. Pech voor de mensen die er hebben gekocht.
Ik stel vraagtekens bij het feit dat zich op de Facebookpagina van uw moskee als profielfoto’s het logo van de fundamentalistische Partij van de Eenheid en het R4BIA-teken van de moslimbroeders staan, die fundamentalistisch islamitische waarden voorstaan en nadrukkelijk afwijzing van westerse waarden. De fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid, de heer Abderazak Khoulani, kwam onlangs in opspraak door te sympathiseren met de terreurbeweging in Irak, IS (voorheen ISIS). Op de website van R4BIA is onder meer te lezen: “R4BIA is justice for everyone against rotten Western values.”Daarnaast valt mij op, dat de Al Fourkane Moskee de heer Abdul-Jabbar Van de Ven tot zijn vrienden rekent, die op televisie heeft verklaard blijdschap te voelen toen Theo van Gogh was vermoord, en de heer Ali El Hamdioui, die thans op zijn Facebookpagina verklaart over de Israelische premier Netanyahu: “Deze aap heeft een dodelijke injectie nodig,” en over de Gay Pride in Amsterdam: “Moge Allah deze boten tot zinken laten brengen.”
En als we dan toch bezig zijn met moskeeën kunnen we ook gelijk hier wel even naar verwijzen:

An Nasr Moskee aan de Celebesstraat

De traditioneel ingestelde Nasr moskee staat verder bekend als zich sterk isolerend van het niet-islamitische deel van de samenleving. Toen burgemeester Patijn in 1999 onverwacht een bezoek aan de moskee bracht werd dit door een deel van de bezoekers niet gewaardeerd, kwam het tot ernstige ongeregeldheden waarbij bestuursleden mishandeld werden en scheidde een deel van de moskeebevolking zich naar aanleiding van de gelegenheid zich zelfs af. In 2005 zag de Nasr moskee zich ook niet in de gelegenheid om mee te doen aan een verzoeningsbijeenkomst tussen kerken en moskees in de Indische Buurt, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh in de Linnaeusstraat.De traditioneel ingestelde Nasr moskee staat verder bekend als zich sterk isolerend van het niet-islamitische deel van de samenleving. Toen burgemeester Patijn in 1999 onverwacht een bezoek aan de moskee bracht werd dit door een deel van de bezoekers niet gewaardeerd, kwam het tot ernstige ongeregeldheden waarbij bestuursleden mishandeld werden en scheidde een deel van de moskeebevolking zich naar aanleiding van de gelegenheid zich zelfs af. In 2005 zag de Nasr moskee zich ook niet in de gelegenheid om mee te doen aan een verzoeningsbijeenkomst tussen kerken en moskees in de Indische Buurt, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh in de Linnaeusstraat.

Lees verder >>

Echt geweldig voor die integratie die haathutten, laten we er snel nog wat bijbouwen. De kopfoto geeft weer wat ik werkelijk wil met moskeeën.

GeenStijl komt er ook achter >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Al Fourkane moskee IJburg

 1. Republikein // 26/08/2014 om 20:35 //
 2. G.Deckzeijl // 26/08/2014 om 21:24 //

  Enkel om de lezers(ook degenen die alleen maar lezen en niet posten)
  scherp te houden, zodat ze goed nadenken, ook bedoeld voor degenen die onder de rook van zo’n haatbunker wonen.
  https://fubarbaar.wordpress.com/2014/01/25/steeds-meer-moskeeen/#comments

  Like

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Moskeeën en islamitische naamgeving | Fubar
 2. Nog een moskee | Fubar
 3. Moskee na moskee na moskee | De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: