De echte reden voor de destabilisering van Syrië door ISIS.

De meesten onder ons zullen zich nog de tekenboeken herinneren waar, als je de genummerde puntjes met elkaar door een lijntje verbond, er gaandeweg een prachtige figuur werd getekend. Wie geen cijfers kende en zo maar willekeurig de punten verbond zag het verband niet en kreeg ook nooit de tekening te zien.Syria 2

De realiteit doorgronden is een soortgelijke oefening: de puntjes die de gekende feiten zijn op een logische manier met elkaar verbinden. Alleen zijn de punten in de realiteit helaas niet genummerd en weigeren de staatsmedia de burgers over de feitelijke punten in te lichten op een objectieve manier.

Azerbeidzjan en Kazachstan liggen allebei aan weerskanten van de Kaspische zee en deze beide republieken bevinden zich nog altijd in de Russische invloedssfeer en niet in de Turkse. Het (islamitische) Ottomaanse rijk moest immers de heerschappij over Azerbeidzjan afstaan aan Moskou. Kazachstan is weliswaar soennitisch maar wenst om welvaart te verwerven vooral olie te exporteren net zoals hun geloofsgenoten op het Arabisch schiereiland.

Het sjiitische Iran ligt tussen deze ontzaglijke olie- en gasvoorraden en het gebied dat bewoond wordt door de Koerden en dat we gemakkelijkheidshalve Koerdistan noemen. In het Syrische gedeelte van Koerdistan ligt een oliewinningsgebied in de vlakte van Nineve. Iran produceert zelf net zoals Koerdistan (de roze rechthoek) aanzienlijk veel ruwe aardolie en gas, ook in Noord-Iran.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: