Een waar gebeurd verhaal; De Muizenfokker

m1fym9iw3qj0Muizen zijn ook leuk. Ik ben ooit muizenfokker geweest. Ik was acht. Mijn zussie 6. Komt ze thuis met een muis en een kooitje, gekocht van der zakgeld in de dierenwinkel. Mijn ma zegt nog: als het maar niet zwanger is. Zussie; nee!

De volgende ochtend lagen er 7 roze muizenkeuteltjes in het zaagsel. Netjes toegedekt. “Geef maar hier”, zei ik (ma wilde ze eigenlijk dood). Ja, toen timmerde ik ook al, dus een verdiepingenflat gebouwd. Met trappetjes en liften en de hele reutemeteut. Af te sluiten naar wens. Mijn ondernemersgeest was gewekt. “Hey zussie, wat heb je eigenlijk betaald voor die muis?”, vroeg ik. Het antwoord ben ik vergeten (ik was 8 ja), maar ik had wel begrepen dat ik ze voor 25 cent per stuk aan de dierenwinkel kon verkopen, die ze dan weer voor meer doorverkochten. Mijn eerste muizenfokkerij was daar. Dat leverde aanzienlijk meer op dan dat ene kwartje van opa (geen kwaad bedoeld, ik hou van je) eens in de maand om wat lego te kopen.

Na een jaartje, mijn fokprogramma was uiterst succesvol, had ik de markt zo overspoeld dat ik nergens meer een muis kwijt kon. Zelfs mijn originele afnemer wilde er niet meer aan. Van mijn winst heb ik toen (9 jaar) een fles ether gekocht bij de apotheek en het hele project in laten slapen. Dat was mijn eerste kennismaking met de vrije markt. Het is maar goed dat de partij van de dieren nog niet bestond en ik nog niet half stemgerechtigd was en nog nooit van de islam gehoord had.

Gelukkig was het maar muizenhandel, volwassenen doen in mensenhandel.

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Een waar gebeurd verhaal; De Muizenfokker

 1. Hoe kreeg je het over je hart om als 9 jarig jochie muizen in te laten slapen met ether. Dat verbaasd me nog het meest.
  Kinderen kunnen dieren niet dood maken normaal gesproken.
  Maar wel een heel eerlijk verhaal verder.

  Like

 2. Dat was ook mijn vraag destijds. En vragend naar de meest humane wijze… is dat wat de ‘volwassenen’ me vertelden en dat heb ik vervolgens maar gedaan. Idioot? Ja.

  Like

 3. Die muizen zijn trouwens geweldige beestjes. Je kan ze allerlei truukjes leren. Manipuleren zelfs als je wilt. En dat zeg ik als 8-9 jarig jochie he. Je kon ze leren wip-wappen voor een stukje appel, van links naar rechts laten lopen enzovoort. Deden ze met groot plezier. Net stemvee eigenlijk. En als je je stemvee zat bent …

  Ondanks dat het verhaaltje waar is, was het eigenlijk een allegorie parabel-dinges…

  Like

 4. Gebeurt is gebeurt verder, maar dan had ik ze zelf waarschijnlijk los gelaten ik het park of zo. Maar goed.
  Ik heb wel eens een cavia op een begraafplaats ergens tussen andere graven begraven toen in A’dam Noord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: