Feesten van uw geld

2552568
© Getty Images

Bankbestuurders spenderen miljoenen aan eigen plezier met ‘zwarte’ creditcards

De creditcard van de bank werd uitbundig gebruikt. De twee ex-topbankiers van Caja Madrid leefden er lekker op los met geld van de zaak. Nu worden ze vervolgd wegens wanbeleid.

De voormalige topbankiers Miguel Blesa en Rodrigo Rato van de Caja Madrid, de grote spaarbank die in 2011 de kern zou worden van de beursgenoteerde grootbank Bankia, zijn verantwoordelijk voor de ‘zwarte’ creditcards waarmee een kleine negentig bankbestuurders in totaal 15,5 miljoen euro uitgaven aan drank, kleding en plezierreisjes. Beide topmannen, nauw verbonden met de Partido Popular, de conservatieve volkspartij die Spanje regeert, moeten uiterlijk begin volgende week voor 19 miljoen euro aan borgsommen storten.

Via Volkskrant >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: