De zeggenschap van Marokko over Nederlandse uitkeringen

door Syp Wynia 

Het uitkeringsverdrag met Marokko dat kabinet na veertig jaar wil opzeggen, geeft Rabat verbijsterend veel zeggenschap over Nederlandse uitkeringen.

Het kabinet-Rutte II wil een uitkeringsverdrag met Marokko uit 1972 opzeggen, omdat Marokko weigert mee te werken aan het verlagen van Nederlandse uitkeringen in dat land. Marokko noemt het opzeggen van het verdrag een ‘onvriendelijke daad’.

Het is niet het eerste uitkeringsconflict met Marokko. In 2002 diende het kabinet-Kok II ook een wetsvoorstel in om het uitkeringsverdrag op te zeggen. Toen weigerde Marokko fraude-ambtenaren toegang tot het kadaster. Na enkele maanden was de kou uit de lucht. Het verdrag bleef.

De wrijvingen kunnen alleen worden verklaard uit het gegeven dat Nederland in het verleden onverklaarbaar vriendelijk was voor Marokko. In 1969 sloot het kabinet-De Jong (KVP, ARP, CHU en VVD) al een ‘wervingsverdrag’ voor gastarbeiders uit Marokko, dat meer leek op een dictaat uit Rabat dan op een verdrag tussen gelijkwaardige landen.

Via Elsevier >>

Comments zijn gesloten.

17 Comments on De zeggenschap van Marokko over Nederlandse uitkeringen

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En zo blijft het Nederlandse volk betalen tot niemand nog 1 cent te makken heeft….

  Like

 2. Yvonne // 06/05/2015 om 23:21 //

  En ze blijven hier buigen voor tuig dat eigenlijk geen enkel recht heeft,geen poot om op te staan:verdragen kun en mag je opzeggen!!!Dus waarom doen ze het niet?Die wijven leven daar in pure luxe,terwijl de weduwen hier op alle mogelijke manieren gekort worden!

  Like

 3. a.de.waal // 07/05/2015 om 13:42 //

  ZIJ moeten betalen om in nederland te mogen leven kut volk

  Like

 4. Matthew // 07/05/2015 om 19:09 //

  Zelf ben ik door ernstige fibromyalgie in de WW terecht gekomen ,had zwaar beroep 100 % voor afgekeurd ,maar 20 % voor ander werk dus met het gevolg geen WAO na mijn WW kreeg ik geen stuiver omdat mijn vrouw inkomsten heeft .Maar heb wel altijd 20 jaar gewerkt en alle premie’s afgedragen.

  Like

 5. Zo laten wij met ons om gaan,maar Marokkanen pikken dat niet!Wij moeten ook maar eens een grote bek op zetten en dreigen!Desnoods tot zij er bij neer vallen,want ze staan open voor en helpen iedereen……die geen Nederlander is.Maar de Nederlanders moeten het wel allemaal ophoesten,ten koste van zich zelf!Hoe krom kun je denken?En dat tuig wordt door ons ook nog eens riant betaald!Wanneer komt de Nederlander eens van de stoel en in actie?In alle andere landen kan en gebeurt dat,behalve hier:slap volk!

  Like

 6. G.Deckzeijl // 08/05/2015 om 08:32 //

  Onthou ’t maar:wij zijn geen Italianen.
  Die gaan bij het minste of geringste massaal de straat op.

  Like

 7. Ik wil ook de straat op,maar in je eentje?????Ik denk niet dat ik dan iets bereik en alle oproepen die ik tot dusver gedaan hebben resulteren in minder dan 40 aanmeldingen:zo staat het er voor in dit land!

  Like

 8. G.Deckzeijl // 09/05/2015 om 06:44 //

  Typisch voorbeeld van Nederlands katuitdeboomkijken: de jaren die vooraf gingen aan 10-5-1940, morgen 75 jaar geleden.En dan heb ik het in het bijzonder over de periode na de Duitse inval in Polen op 1 sep 1939.
  De Nederlandse regering werd sowieso verscheidene keren door kolonel Hans Oster(werkzaam binnen de Duitse generale staf) gewaarschuwd dat Nederland, België en Frankrijk snel aan de beurt zouden zijn. Hitler blies de aanval een paar keer af.En dat had ook met de winter van 39 op 40 te maken.Uiteindelijk werd op 9 april 1940 Denemarken ingenomen.Op 9 mei 1940 belde Oster voor de zoveelste keer met de Nederlandse regering:
  hou je haaks, morgenochtend om 0500 uur.
  De rest is geschiedenis.
  Waarmee ik maar wil zeggen: de Nederlandse regering deed in genoemde periode niets om bv. de bewapening op te schroeven, sterker: ze hadden vanaf 30-1-1933 kunnen weten waar het op zou uitdraaien met die seksueel gefrustreerde Oostenrijkse prentbriefkaartenschilder!!
  Nu zitten we met een soortgelijke situatie die in feite ruim 40 jaar geleden sluipenderwijze is begonnen.
  Totdat de Zwitsers in nov 2001 een belangrijke ontdekking deden waar alle Nederlandse hotemetoten, politici, en ja, zelfs een Afshin Ellian over ZWIJGT, namelijk HET PROJECT.
  http://tinyurl.com/ko6ghgj

  Like

 9. En wanneer vechten wij eindelijk terug door ze allemaal het land,ons land,uit te gooien???

  Like

 10. eruit gvd alle muzelmannen

  Like

 11. G.Deckzeijl // 12/05/2015 om 07:04 //

  Mail dat eens naar DEN HAAG als je het lef kunt opbrengen.
  Info in rechter sidebar.

  Like

 12. G.Deckzeijl // 12/05/2015 om 07:23 //

  Onthouden: ze komen hier ook alleen maar voor de bijstand.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24031573/__Somaliers__helft_in_bijstand__.html
  Het zijn géén asielzoekers, het zijn economische profiteurs en islamitische overlastveroorzakers die uitvoeren wat H.Boumedienne in 1974 aankondigde.
  http://tinyurl.com/p8q2myq

  Like

 13. Stop die jiziya betalingen toch godverdomme eens !

  Like

 14. jungleelephant // 01/09/2015 om 15:02 //

  Inderdaad:helemaal afschaffen!We houden er al genoeg aan de vreet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: