Herman Van Rompuy heeft recht op ruime afscheidsbonus

Herman Van Rompuy heeft recht op ruime afscheidsbonus
Herman Van Rompuy Foto: Lieven Van Assche 

Herman Van Rompuy, die maandag als Europees president de fakkel doorgaf aan zijn Poolse opvolger Donald Tusk, heeft de komende jaren in totaal recht op een afscheidspremie vanmeer dan 500.000 euro. Dat melden enkele Britse kranten, die wisten te achterhalen hoe de pensioenconstructie van Van Rompuy eruit ziet.http://tap2-cdn.rubiconproject.com/partner/scripts/rubicon/emily.html?rtb_ext=1&pc=10290/21986&geo=eu&co=nl

De afscheidspremie van de 67-jarige Van Rompuy bestaat uit verschillende delen. Eerst en vooral heeft de komende drie jaar nog recht op 55 procent van zijn voormalige salaris, goed voor een bedrag van 169.300 euro. Daarnaast krijgt hij als gevolg van zijn vertrek ook een eenmalige uitkering, van 26.500 euro, schrijft The Daily Telegraph. En daarbovenop krijgt hij tot aan zijn dood ook jaarlijks een pensioenpremie, van 65.840 euro. Volgens The Independent krijgt Van Rompuy zijn pensioen pas na die eerste drie jaar. Die bedragen zijn nog onderhevig aan een belastingspercentage van 45 procent, zoals dat ook voor de hoogste lonen van EU-ambtenaren geldt.

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Herman Van Rompuy heeft recht op ruime afscheidsbonus

 1. “En NIEMAND in de Tweede Kamer heeft ook maar ENIG IDEE hoe die constructie mogelijk is. Niemand. Allemaal vinden ze het schandalig. Maar geen van allen weten ze hoe zoiets nou tot stand komt.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/gstv_van_rompuy_maakt_alle_kam.html

  Like

 2. En niet eentje die ferm zegt: we gaan er wat aan doen. Nee, ze staan er allemaal bij als de droplulletjes die het zijn en laten het natuurlijk gewoon weer gebeuren.

  Like

 3. “Ach, ach wat was u en met name in de Tweede Slaapkamer weer gemaakt opgewonden. Die Herman van Rompuy had het toch maar mooi gefikst , een lekkere afscheidspremie voor jaren, met de vijf hem ter beschikking staande dienstauto’s op vakantie gaan, een hele Airbus voor hem alleen en maatje in het kwaad Manuel Barroso toen zij een aansluitende vlucht uit Canada naar Brussel hadden gemist, kortom feest. Maar niets, maar dan ook niets hoorden wij over onze eigen “Bella Bettina ” , Neeltje kroes dat simpele meisje uit Rotterdam, die met zo’n 660.000 € tegen een verlaagd belastingtarief en een riant pensioen naar huis mag.”
  http://www.geennieuws.com/2014/12/neelie-kroes-ontvangt-e-660-000-eu-afscheidspremie-wie-horen-wij-hierover/

  Like

 4. De rest van die lui krijgt het ook, zie het stukje over Neelie Kroes dat ik net geplaatst heb.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: