Ik ben nog niet klaar met Dilan Yesilgoz

1b1Ik heb der inmiddels al 5 maal gevraagd op twitter, in verschillende bewoordingen, wat haar mening is over de Armeense genocide, daar ben ik nou eenmaal nieuwsgierig naar als het gaat om Turkse politici. En vragen staat vrij. En niet antwoorden op een vraag ook, en dat is hoe Dilan tot nu reageert. Niet.

Dan ga ik binnenkort dus andere wegen bewandelen. Met sommige Amsterdamse VVD-ers heb ik wel eens een twittergesprekje en de VVD-afdeling Amsterdam heeft ook een twitteraccount en er bestaat ook nog steeds zoiets als een gewone brief en er bestaat ook nog zoiets als een ingezonden brief.

Ik heb er geen haast mee, die 5 vragen via twitter daar heb ik ook ongeveer twee weken over gedaan.

Wordt vervolgd.

O ja, voor de volledigheid. Ik kende der niet, nog nooit van der gehoord, terwijl ze toch raadslid is in mijn stad. Tot ik een stukje van der las in het Parool: ‘Dé Turkse Nederlander bestaat niet’

Dat stukje was naar aanleiding van het Motivaction onderzoek waar uit naar voren kwam dat heel veel Turkse jongeren IS steunen. Er komt weer een bak vol Turkse ontkenningen en drogredenen waarom dat onderzoek niet zou kloppen. Een reactie zoals je van een doorsnee nationalistische Turk mag verwachten, maar toch liever niet bij een Nederlands raadslid. Ontkennen en nee roepen is een typisch islamitische eigenschap, maar ook Turkse seculieren zijn daar niet vreemd van.

Mijn vragen waren heel wat minder suggestief dan de titel misschien overkomt. Mijn titel moet u letterlijk nemen, en er niet wat bij hinein interpreteren. Er staat gewoon wat er staat. Namelijk dat ik het nog een paar maal ga vragen. Tot nu toe stelde ik de vraag ongeveer zo: Wat vindt u van/wat is je opvatting/mening over de Armeense genocide? (ik zoek de tweets er nog wel eens bij) Ik zal er van maken: wat is uw/jouw opvatting over de Turkse ontkenning van…

Dat is waarschijnlijk juister geformuleerd.

Net wat stukjes op der site, http://dilanyesilgoz.nl/,  zitten lezen en daar zegt ze best wel een aantal juiste/zinnige dingen. Reden temeer dat het uitblijven van een antwoord mij verbaast. Ik zou wel eens een stukje van haar hand willen lezen waarom veel Turken in Nederland toch zo verkrampt omgaan met die Armeens genocide en de ontkenning daarvan door Turkije.

Update 20-01-2015: Wat uitspraken gezien van der de afgelopen tijd na Charlie Hebdo en ze lijkt toch wel aan de goede kant te staan. Ik snap niet waarom ik geen antwoord kreeg. Een simpel antwoord had mijn vragen voorkomen. Anyways.

Comments zijn gesloten.

15 Comments on Ik ben nog niet klaar met Dilan Yesilgoz

 1. Republikein // 08/12/2014 om 02:43 //

  dream on

  Like

 2. Ach ja, dat heb ik soms 😉

  Like

 3. G.Deckzeijl // 08/12/2014 om 07:42 //

  Fubar: je hebt zelf al grotendeels antwoord gegeven op je vragen aan Yesilgoz: ze wil niet geconfronteerd worden met bepaalde feiten.
  Bekende, zeer besmettelijke ziekte binnen de beweging van de verzonnen maangod.

  Like

 4. Als je der website leest, dan staat ze aan de goede kant, dus wat let der om gewoon te zeggen; ik vind het vreselijk.

  Like

 5. G.Deckzeijl // 08/12/2014 om 14:45 //

  Dat Yesilgoz volgens jou aan de goede kant staat, maar niet duidelijk maakt dat ze het vreselijk vindt, heeft naar mijn smaak alles te maken met taysir. Dat is voor de vorm bij anderen de indruk wekken dat je liberaal bent maar in feite die maandgod trouw bent.
  http://www.raymondibrahim.com/islam/top-muslim-cleric-qaradawi-urges-western-muslims-to-liberalize/
  Vertaling is onbereikbaar, omdat het HVV-archief onbereikbaar is.
  Snap dan ook niet dat ’t is zoekgeraakt, het was toch gewoon onderdeel van je site??

  Like

 6. Nee het was een link naar de Stek.

  Like

 7. G.Deckzeijl // 08/12/2014 om 21:45 //

  Erg leuk!
  Is er nog kans op dat de boel weer online komt?

  Like

 8. Ik dacht dat @Yamapama er meer van weet, als ik die op twitter zie, zal ik em vragen. Hij heeft iig. dat archief van Frik gemaakt.

  Like

 9. En nu is dat ook via de HVV knop hier te bereiken.

  Like

 10. G.Deckzeijl // 09/12/2014 om 01:10 //

  Wist ik al. Alleen moet ik weer helemaal opnieuw beginnen om eigen links te wijzigen en daar baal ik behoorlijk van.
  Er moet dus iemand geweest zijn die de info van De Stek onklaar heeft gemaakt.
  Mijn tip: zet de boel op je eigen systeem, dan grijpt niemand mis,ok?

  Like

 11. Dilan // 20/01/2015 om 18:30 //

  Dag Fubar. Dank voor je blog. Je volhardendheid siert je.
  De reden dat ik niet heb gereageerd op je tweets is dat ik in principe nooit inhoudelijk reageer op anonieme twotteraars (/bloggers etc).
  Het heeft verder vrij weinig te maken met de inhoud je vraag.

  Hartelijke groet, Dilan

  Like

 12. Dankjewel voor je antwoord. Tsja, anoniem. Het heeft eerlijk gezegd ook niet mijn voorkeur, maar ik was niet van plan te eindigen als Charlie Hebdo of Theo van Gogh en dan zit er in deze tijden helaas weinig anders op. Ik ga er, na wat ik van je gelezen heb, maar vanuit dat je de Armeense genocide vreselijk vindt. Maar gezien de krampachtigheid van veel politici in Nederland met een Turkse achtergrond mbt. dit onderwerp vind ik het een vraag die aan elke gesteld zou moeten worden voor die functie aanvaard kan worden. Naast holocaust-ontkenning zou wat mij betreft het ruimere begrip van genocide-ontkenning namelijk ook strafbaar gesteld moeten worden en dat valt dan niet hier te combineren met een politieke functie.

  Like

 13. G.Deckzeijl // 22/01/2015 om 09:32 //

  En ik blijf een slag om de arm houden.
  Reden heb ik al eerder aangegeven> http://tinyurl.com/05sk3ly
  Heb nog steeds een stille hoop dat Y dat archief weer online zet.

  Like

 14. Het gesprek vond deels op twitter en deels hier plaats. Waardoor het op beide plekken niet te volgen is. Haar op twitter gevraagd of ze mijn reactie gelezen had en ze gaf me daar de bevestiging dat mijn inschatting juist was. Ze is geen Armeense genocide-ontkenster. Haar onwil tot antwoorden lag puur in het feit dat ik anoniem reageer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: