Kabinet pakt ‘geniepige schijnconstructies’ aan

Onder andere in de transportsector komen schijnconstructies voor. © Flickr – Jean-Pierre.

Mensen die van hun werkgever niet het cao-loon betaald krijgen, krijgen meer mogelijkheden om hun recht te halen en het achterstallige loon te innen. Dat is een van de gevolgen van een nieuwe wet waarin minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de schijnconstructies met vooral Oost-Europese werknemers gaat aanpakken.

Asscher wil met zijn wet voorkomen dat bedrijven Oost-Europese werknemers onder het minimumloon betalen, waardoor zij Nederlanders verdringen op de arbeidsmarkt. Dat komt onder meer in de tuinbouw, de bouw en het transport veel voor.

AD >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: