Het sufste lijstje van alle suffe lijstjes van 2014

1dvc11Het is de tijd van de lijstjes. Zo is er elk jaar een top 2000 met elk jaar dezelfde liedjes. Er is een lijstje van de beste reclames en van de slechtste reclames. Er is een Nederlander van het jaar, die door Elsevier uitgeroepen wordt, Aboutaleb. Er is een politicus van het jaar, die met tranen in zijn ogen en een snik in zijn stem leugens liep te verkondigen bij de VN. Die trouwring was niet gestolen door tuig en dat beertje dat omhoog gehouden werd door een separatist -waarom geen rebel of vrijheidsstrijder- werd niet omhoog gehouden als triomf maar om de ellende aan te geven, de man stond er bijkans bij te janken als je de verdere beelden zag. Timmermans móet dat geweten hebben. Die huichelachtigheid maakt hem voor mij tot de laagste mens van 2014. In de rechter zijbalk staat een linkje en daar kunt u stemmen op de persoon van het jaar. Geen idee wie dat organiseert.

De Volkskrant kwam met een lijst van 100 meest invloedrijke twitteraars van 2014. Hoe ze dat gemeten hebben staat er niet bij dus dat zal wel een raadsel blijven. Zo vinden we op 33 Diederik Samsom die al 200 dagen gestopt is met twitter. Niet lang na deze tweets verdween die van het toneel:

1dvc12

Daarna tweette die nog dat er 10.000-en banen bij kwamen in de zorg. Ja dan kan je je maar beter uit de voeten maken. Jan Eikelboom 58 stopte met de staart tussen zijn benen zijn account toen die zich als een ordinaire door de NOS betaalde ISIS goedprater ontpopte door een ongeverifieerde reportage de wereld in te sturen dat de Koerden ook geen krijgsgevangenen zouden maken, maar ze dood schieten. “een kogel kost maar 50 cent.”

Er zijn op twitter ook andere methodes om kritische vragen, mensen en ander ongemak te ontwijken. Je kan iemand ‘negeren’, dan zie je de bagger niet meer die die uitkraamt, ook niet als die het tegen jou persoonlijk heeft en je kan iemand blocken, dan kan die persoon ook niet meer zien wat jij uitkraamt. Ik vind het vreemd dat een journalist of een politicus niet wil dat iemand hun standpunt kan vernemen. Je bent toch politicus om je verhaal te vertellen, en datzelfde geldt toch voor een journalist. Als je iemand vervelend vindt dan negeer je hem, maar dat ie je verhaal niet meer mag lezen, ik snap het niet.

Mijn lijstje van 2014 bestaat uit politici en journalisten (binnen die top 100) waar ik door geblokt ben. Ik maak helaas net de 10 niet vol, maar dat gaat me nog wel lukken voor het einde van het jaar.

Op 2 vinden we HaraldDoornbos

1dvc1

Geen idee wat ik die man ooit aangedaan heb, maar het was vast heel vreselijk. Hij was er een tijd wat allergisch voor als hem gevraagd werd hoe die toch elke dag het precieze dodenaantal in Syrië wist te melden. Misschien dat ik daar iets over gezegd heb. Jammer, want hij zegt ook wel nuttige dingen.

Op 6 vinden we Bas Paternotte

1dvc2

Geblokt door zijne klefheid zelve. Ik ben er trots op. Frik noemde hem eens een ranzige hautaine luizebal die nog een kleuter aan zou geven. En daar sluit ik me bij aan. Wilt u weten waarom ik de man niet mag dan kunt u dat hier lezen.

Op 13 vinden we Femke Halsema

1dvc3

Okay, ik heb een keer gezegd dat ik het vreemd vond dat ze een of andere integriteits-commissie ging voorzitten, terwijl ze zelf der vertrek uit de kamer uitgesteld had tot op de dag waarop ze recht had op wachtgeld tot der pensioen. Dat dat GL de snel daar op volgende verkiezingen onder Jolanda Sap de kost kostte vanwege te weinig voorbereidingstijd kan me dan weer niet boeien. Of misschien was het wel omdat ik der eens vertelde dat ze van dat vluchtelingengeld beter een mijnenveld aan kon leggen tussen Noord- en Zuid-Soedan, dat dat toch wel heel veel vluchtelingen zou schelen. Guttegut Femke, ja kan me toch gewoon negeren. Nu mag ik niet eens meer lezen wat je te melden hebt. Bang dat ik je gedachtegoed verspreid hoef je niet te zijn hoor.

Op 16 vinden we Arend Jan Boekestijn

1dvc4

Is bekend van het Boekestijntje, het uit de school klappen na een bezoek aan Bea. Verder geen idee. Nutteloos figuur. Jalta-enthousiast.

Op 57 vinden we @2525, dat is Francisco van Jole

1dvc5

Wie is dat?

Op 58 vinden we de jihadi van de NOS maar die heeft zijn account opgeheven.

Op 59 vinden we Tofik Dibi

1dvc6

Jammer, ik mocht em altijd wel. Ik noemde hem ook altijd liefkozend Tofik. Misschien vond ie dit stukje niet leuk: Tofik Dibi bevestigt dat er geen gematigde islam bestaat

Op 62 vinden we Martijn van Dam

1dvc7

Ik ben me weer van geen kwaad bewust. Ik weet wel dat ie, jaren geleden al, heel fel tegen de JSF was en dat ie de dag dat ze in het kabinet zaten akkoord ging met de aanschaf. Laat ik het zo zeggen; tegen middeleeuwse barbaren hebben we geen JSF nodig en landen waar we zo’n ding wel voor nodig zouden hebben, willen we liever geen oorlog mee. Daar koop ik liever gas van en exporteer wat tomaten. En Martijn van Dam heeft geen standpunten, en als je die niet hebt dan zit je er voor iets anders.

Op 66 vinden we Liesbeth van Tongeren

1dvc9

Tuurlijk. Blok een ex-PSP stemmer maar. Waarom?

Op 77 hebben we Ahmed Marcouch

1dvc8

Ik zou bijna zeggen terecht. Maar dat is het natuurlijk niet. We weten allemaal dat politici en journalisten aan een bepaalde kant van het spectrum staan. En ja, oneens kun je het zijn. En ja, je kunt bloemkool of broccoli in je oren stoppen, zodat je geen onwelgevallige meningen leest. Maar dat je zo ver gaat dat je de ‘ander’ niet eens meer laat lezen wat je denkt. Ik kan er niet bij. Marcouch mag prima lezen wat ik van hem denk. Ik heb inmiddels zoveel over hem geschreven dat ik het niet af kan met een linkje naar één artikel, maar middels dít ene linkje kunt u ze allemaal inzien. Het is een mix van artikeltjes en nieuwsberichten gecategoriseerd onder Marcouch.

En om toch de 10 vol te maken hebben we op 72 Jack de Vries. Die heeft mij niet geblokt. Ik volg hem ook niet. Maar als ik op zijn account klik dan krijg ik de aanbeveling om ook GladdeHaring te volgen.

1dvc10

 

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Het sufste lijstje van alle suffe lijstjes van 2014

  1. G.Deckzeijl // 17/12/2014 om 09:30 //

    Fantastisch leesvoer! Jammer dat de links op de pagina van ons aller Frik naar die islamiseringsontkenner Bas P. niet meer werken, verschruwelijk jammer.
    Ik zou gewild hebben dat Frik nooit naar die vergadering was gegaan maar gewoon was doorgegaan met het runnen van AP, godallemachtig, wat mis ik die man, z’n onnavolgbare humor, z’n unieke schrijfstijl en vooral z’n MOED.!!!
    Waar je ook bent, Jaap: ik denk aan je, het ga je goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: