Het verzet groeit

Foto: Reuters

Recordaantal anti-islambetogers in Dresden

DRESDEN – Duizenden mensen zijn maandagavond in Duitsland de straat opgegaan om te demonstreren tegen de islamisering van het Westen. Ongeveer 15.000 Duitsers liepen mee in een mars in de stad Dresden in het oosten van het land.

De demonstratie was georganiseerd door Pegida. De relatief nieuwe beweging die tegen buitenlandse en islamitische invloeden is, roept al meer dan een week mensen op te protesteren. Maandagavond deed een recordaantal Duitsers mee. De betogers willen dat er minder moslims en andere asielzoekers worden opgevangen in het land. Ze zwaaiden met Duitse vlaggen, kaarsen en spandoeken. Ook schreeuwden ze: „Wij zijn het volk”.

„Ik ben gepensioneerd. Ik krijg maar een klein pensioen, maar ik moet betalen voor deze mensen. Niemand heeft me dat gevraagd”, riep een oudere man die meeliep. Een vrouw die speciaal 80 kilometer had gereisd om de demonstratie bij te wonen, zei tegen de BBC dat ze bezorgd is om het land.

Duitsland heeft het afgelopen jaar veel meer asielzoekers gekregen door onder meer de oorlog in Syrië en Irak. In 2014 zijn ongeveer 200.000 asielaanvragen binnengekomen. In 2013 waren dat er nog 127.000. Duitsland is een van de landen die de meeste vluchtelingen opvangen. In Nederland vroegen in 2014 ongeveer 30.000 mensen asiel aan. Meer dan de helft van die mensen komt uit Syrië.

Telegraaf >>

h/t G. Deckzeijl

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
https://amalek.news/Amalek.news

4 Comments on Het verzet groeit

 1. G.Deckzeijl // 18/12/2014 om 14:52 //

  Like

 2. G.Deckzeijl // 22/12/2014 om 11:14 //

  Ich habe die Schnauze auch voll.
  http://journalistenwatch.com/cms/2014/12/21/ich-habe-die-schnauze-voll-jouwatch-interview-mit-udo-ulfkotte/
  Benieuwd wie hier nu nog durft te beweren dat islamisering een verzinsel is, is de grond niet waard waar hij op loopt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: