‘VN moet MH17 onderzoeken, niet Nederland’

Tan Sri Aziz, de voormalig topman van Malaysia Airlines, vindt dat het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 niet door Nederland moet worden uitgevoerd maar door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties (ICAO). Dat zegt hij vanavond in Nieuwsuur.

Aziz: “Ik vind dat de VN dat had moeten doen. Ik weet niet waarom het niet gebeurd is. Misschien omdat het de luchtvaart betreft en men bij gebrek aan kennis van de luchtvaart of om politieke redenen niet tussenbeide wil komen. Maar volgens het internationale recht moet de VN de leiding nemen. In dit geval nam Nederland de leiding. Dat vind ik vreemd.”

Oneerlijk onderzoek

Aziz stond aan de basis van Malaysia Airlines en leidde de luchtvaartmaatschappij tijdens de glorietijd in de jaren 80. Sinds zijn vertrek in 1991 is hij advocaat. Daarnaast is hij nog steeds adviseur van MAS.

Hij vreest dat de rol van Nederland een belemmering zal zijn bij de uiteindelijke rechtsgang: “Bij vervolging zal de verdediging zich beroepen op een oneerlijk onderzoek. Neutraliteit is daarom erg belangrijk. Als advocaat ben ik erg gefrustreerd.”

NOS >>

Comments zijn gesloten.

4 Comments on ‘VN moet MH17 onderzoeken, niet Nederland’

 1. Erik Toonen // 31/01/2015 om 15:17 //

  Daar ben ik het nu eens helemaal mee eens, maar dat zal niet gebeuren ben ik bang. Ze (EU/VS/NATO/Oekraïne) zijn als de dood dat de waarheid aan het licht komt.

  http://eriktoonen.wordpress.com/2014/08/17/analys/

  Like

 2. Erik Toonen // 22/02/2015 om 12:54 //

  Mee eens, maar dat zal niet gebeuren. Wanneer VN het overneemt, kunnen Nederland, Belgie, Oekraïne, Australie en de VS het onderzoek niet meer “sturen”. De daders zijn immers al lang bekend.
  http://eriktoonen.workpress.com

  Like

 3. Erik Toonen // 22/02/2015 om 14:44 //

  Ik ben ook bang dat de VN ook niet meer zo onpartijdig is. Die hebben de afgelopen tijd ook wel bewezen partij te kiezen. Voor mij is het belangrijkste dat de Nederlandse overheid eens echt openheid van zaken geeft. En dan niet die “gecensureerde documenten” die ze kort geleden hebben vrijgegeven.
  Een volledige transcript van de CVR en analyse van objecten uit de lichamen van de piloten en cockpit. Hiermee schenden ze absoluut geen juridisch onderzoek naar daders, maar geven juist aan eerlijk signaal aan de bevolking. Nu spekken ze alleen die zogenaamde onderzoekers met hun HOAX verhalen.
  Alleen eerlijkheid kan het vertrouwen herstellen.

  Like

 4. G.Deckzeijl // 22/02/2015 om 21:01 //

  Heb er geen greintje vertrouwen in dat ’t met een VN-onderzoek goed komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: