De MH17-indoctrinatie

Op 17 juli 2014 werd Nederland bruut wakker geschud door de MH17-ramp. De oorlog in Oost-Oekraïne, dat steeds een ver-van-mijn-bed-show leek, was opeens ongelooflijk dichtbij. Onder de 298 slachtoffers waren maar liefst 198 Nederlanders, een ramp van ongekende omvang voor ons kleine land. Helaas liet de mediaberichtgeving veel te wensen over.  De Nederlandse pers nam de berichtgeving van de internationale media direct over. Vrijwel onmiddellijk na de ramp kon de verantwoordelijke partij aangewezen worden: de separatisten. Hoe is het mogelijk dat de media al conclusies trok voordat er meer duidelijkheid rondom de situatie kwam ? Hoewel veel zaken onzeker zijn gebleven, is één aspect zeer zeker: de media hebben een zeer dubieuze rol gespeeld. Bovendien komen er steeds meer kwalijke zaken aan het licht naarmate er meer tijd verstrijkt.

Vooringenomenheid

Slechts enkele minuten na de MH17 ramp was het voor de internationale pers duidelijk dat de separatisten verantwoordelijk waren voor de aanslag. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat journalisten de aanval op vlucht MH17 persoonlijk hebben kunnen meemaken. Het toestel van Malaysia Airlines, dat neerstortte in de velden van het gehucht Grabovo in Oost-Oekraïne, is een onaannemelijke locatie voor de stationering van (internationale) journalisten. Hoe is het mogelijk dat de internationale pers conclusies trekt voordat zij daadwerkelijk de locatie bezocht hebben? Voor de Nederlandse media zijn deze aantijgingen blijkbaar voldoende; vrijwel onmiddellijk worden deze overgenomen. Een zeer bedenkelijke actie, aangezien nog geen enkel onderzoek was gestart en geen enkele getuigenverklaring was afgenomen. Normaal gesproken worden alle mogelijkheden afgewogen, in dit geval was het belangrijker direct één partij te beschuldigen.

Glasharde leugens

Curiales >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: