Criminele bende wil naar internationaal strafhof

Palestinians submit request to join International Criminal Court

Palestinian Ambassador to the UN Riyad Mansour submitted on Friday evening to the UN offices in New York the request to join 22 international treaties, including the Rome Statute of the International Criminal Court at the Hague. The documents were signed by Palestinian President Mahmoud Abbas on Wednesday.

The process of joining the ICC takes 90 days from the moment the documents are submitted.

After submitting the documents, Mansour said that the Palestinian ambassador at The Hague submitted a letter of complaint over alleged Israeli war crimes during last summer’s conflict in Gaza. Mansour’s comments confirm Haaretz’s report on Thursday on the request for an investigation.

Mansour added that the Palestinians are not concerned over the possibility that joining the international tribunal will make them vulnerable to counter-complaints by Israel and others. “We are not afraid of the judgment of the international law,” he told reporters in New York.

Haaretz >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: