Voorzitter Eerste Kamer: Noodmaatregel Zorgwet ongrondwettelijk

Parlementaire systeem van wetgeving 'omzeild'

Voorzitter Ankie Broekers-Knol (VVD) van de Eerste Kamer vindt het ,’in strijd met de Grondwet’ als het kabinet de aangepaste zorgwet met een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) toch doordrukt. Dat zei ze woensdag in het radioprogramma De Ochtend.

Parlementaire systeem van wetgeving ‘omzeild’

De zorgwet van minister Edith Schippers (VVD) werd in de laatste week voor het reces door drie PvdA-senatoren weggestemd. Na dagenlang crisisoverleg bereikten kabinet en senatoren een compromis. Maar het kabinet kondigde ook aan de wet met een AMvB te willen uitvoeren mocht die voor een tweede keer stranden. Het is ‘zorgelijk’ dat het kabinet het desnoods op deze manier wil regelen, aldus Broekers-Knol. Een AMvB is volgens haar niet bedoeld om ‘het hart van een wet te veranderen’. Op deze wijze ‘wordt het parlementaire systeem van wetgeving omzeild’.

TPO >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Voorzitter Eerste Kamer: Noodmaatregel Zorgwet ongrondwettelijk

  1. Republikein // 05/01/2015 om 01:35 //

    Huichelen, goed voor een mens!

    Like

  2. Waar heb je anders een huig voor, toch?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: