United Colors of NL

architectuurcentrum Aorta

Een van de eerste projecten in Nederland waar de multiculturaliteit is meegenomen in het ontwerp is het omvangrijke nieuwbouwproject ‘Punt Komma’ in de Haagse Schilderswijk, waarbij aanpasbare plattegronden werden gerealiseerd. Dit project, dat in 1988 werd opgeleverd, heeft twee woonblokken met in totaal 106 woningen. Het ontwerp is van de hand van de Portugese architect Alvaro Siza. Hij heeft het mogelijk gemaakt om twee aparte verkeerscircuits in de woning aan te brengen. De woning kan door middel van schuifwanden anders worden ingedeeld. Hierdoor is het mogelijk een openbaar en een privé-circuit te creëren. Via het openbare circuit zijn de entree, de woonkamer en de keuken te bereiken; het privé-circuit omvat de slaapkamer, de badkamer en het balkon. Wanneer bijvoorbeeld de man bezoek ontvangt, kan de vrouw zich terugtrekken in het privé-circuit. Door de schuifwanden te gebruiken kan de vrouw ook ongezien de woning in- en uitgaan en in de keuken komen. Het toilet heeft twee deuren zodat het vanuit beide verkeerscircuits bereikbaar is.

Lees verder >>

Al in 1988 …

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: