Mario “Weimar” Draghi (Goldman Sachs) zet de geldpers aan

foto; Z24

ECB besluit definitief tot aanzetten geldpers

De Europese Centrale Bank heeft vandaag officieel besloten de geldpers aan te zetten. De ECB gaat geld in de financiële markten pompen via de opkoop van voornamelijk staatsleningen, in de hoop de economie in de eurozone te stimuleren.

Volkskrant >>

Zullen die Duitsers leuk vinden als je expres de inflatie aan gaat jagen. Ook fijn dat je eerst regels afspreekt, bijvoorbeeld dat je geen directe staatssteun mag geven dmv. het opkopen van obligaties en het dan toch doet. Ondertussen moet ik me wel aan de regels houden en braaf mijn belasting afdragen? Up yours!

Vergis u niet, het geld voor het opkopen van staatsobligaties komt niet op de rekening van de betreffende landen, maar vloeit rechtstreeks naar de verstrekkers van de wurgleningen, naar hen die hele landen en hun bevolkingen gedwongen in de schuldslavernij houden.

Als een investeerder een bepaald risico aangaat dan krijgt hij rendement. En het kan zo zijn dat hij meer rendement krijgt bij een hoger risico. Bij een hoger risico loopt de investeerder …. jawel, komt ie, had u niet verwacht, …. meer … risico. Ja, logisch. Dat is een bewuste keuze van de investeerder. En die keuze kan slecht uitpakken. Dat risico hoort bij die investeerder te liggen en hoort niet afgedekt te worden door de EU, de ECB, belastinggeld.

Verder is het weer een geldstroom van Noord naar Zuid, want het zullen meest leningen aan Zuidelijke landen zijn die opgekocht gaan worden met geld van Noordelijke landen. De transferunie is weer een stukje uitgebreid.

Filmpje >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: