Boko Haram valt grootste stad in Noordoost-Nigeria aan

Er werd al eerder voor gewaarschuwd en terwijl er troepen naar Irak en Syrië en Tsjaad gestuurd worden laten we Boko Haram zijn gang gaan.

In Nigeria hebben de extremistische moslimrebellen van Boko Haram een grootscheepse aanval uitgevoerd op Maiduguri, de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Bornu. Het leger zou de aanval hebben afgeslagen, maar niet zonder zware verliezen te hebben geleden.

Vanochtend werden de inwoners van Maiduguri wakker met het geluid van automatisch geweervuur en explosies. Wegen en winkels werden daarop gesloten door militairen. Het leger zou de aanval hebben afgeslagen, maar er zouden wel veel soldaten en rebellen gedood zijn.

AP

Maiduguri is de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Bornu, waarvan grote delen de voorbije maanden in handen van Boko Haram zijn gevallen. Ten noorden van Maiduguri zou een andere stad ingenomen zijn door de moslimterroristen.

De aanval op Maiduguri is één van de grootste ooit uitgevoerd door Boko Haram, dat in december vorig jaar ook al eens een greep naar de stad deed. Gisteren nog was de Nigeriaanse president Jonathan Goodluck op bezoek in Maiduguri. Hij kwam er de tienduizenden mensen bezoeken die uit andere gebieden van Bornu gevlucht zijn voor de opmars van Boko Haram.

De Redactie.be >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: