Wat motiveerde massamoordenaar Mladić?

Op 16 mei 2012 begon het proces tegen de voormalig Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladić. In Nederland wordt Mladić vooral herinnerd als iemand die een hoofdrol speelde in het bloedbad van Srebrenica. De man heeft de Nederlandse overheid alsook het leger ernstig in de verlegenheid gebracht. Meer weten we echter niet over hem, evenals de Joegoslavische Burgeroorlog in het algemeen. Veel Serviërs zien Mladić tot op de dag van vandaag als een held. Komt dit omdat alle Serviërs bloeddorstige mensen zijn? Natuurlijk niet. Wat bracht Mladić ertoe het bloedbad aan te richten? Wie de oorlogen in Bosnië en Kosovo aandachtig bestudeerd, zal angstvallig veel overeenkomsten vinden met de huidige situatie in de moslimwereld.

Curiales >>

Zie ook: Krokodillentranen  om Srebrenica

En Mladic was zich waarschijnlijk ook terdege bewust van de doelstelingen van Izetbegovic

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Wat motiveerde massamoordenaar Mladić?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: