Niet prostituee maar politicus profiteert van opschoning Wallen

Geen echte Amsterdammers is het er dan ook mee eens …

Niet de prostituees, maar politici profiteren van de opschoning van de Wallen. Dat schrijven twee wetenschappers.

In een Engelstalig artikel op Medium.com nemen sociale wetenschappers Laurens Buijs en Linda Duits ‘Project 1012’ kritisch onder de loep. Het project (lange tijd het stokpaardje van oud-wethouder Lodewijk Asscher) heeft als doel om prostitutiepanden uit de stad te weren. De motivatie is om mensenhandel en misstanden tegen te gaan, maar volgens de wetenschappers is dat een excuus voor ‘gentrificatie’, het opwaarderen van het vastgoed in een bepaald gebied.

‘Daarom moesten bordeelhouders weg, ondanks het feit dat ze nooit zijn verdacht van daadwerkelijke strafbare feiten, laat staan veroordeeld. Ze moesten simpelweg neergezet worden als paria’, schrijven Buijs en Duits. Zodoende kregen de beleidsmakers blinde steun van de gemeenteraad om – naar schatting – zo’n miljard euro te investeren in het project.

AT5 >>

zie ook:

Project 1012 >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: