Yanis Varoufakis zegt in 2015 wat hij in 2011 schreef

Met zijn spectaculaire start als Grieks minister van Financiën is de belangstelling voor de boeken van econoom Yanis Varoufakis erg groot. DeWereldMorgen.be las zijn boek ‘The Global Minotaur’ uit 2011 en vergeleek het met wat hij vandaag zegt.

door Lode Vanoost

Yanis Varoufakis wordt stilaan een bekende naam in de EU. Bij sympathisanten van de Griekse regering begint hij zelfs een ster te worden. Hij lijkt voor sommigen wel de man die alles gaat oplossen en de EU eindelijk op het spoor naar de sociale welvaartsstaat gaat zetten.

In kringen van economen en in de vakbladen was hij al redelijk bekend. Zijn boeken die hij als academicus schreef kregen steeds goede kritieken van de vakpers, maar qua succes kon hij niet tippen aan collega’s als Thomas Piketty en Ha-Joon Chang. Daar lijkt nu verandering in te komen.

In 2011 schreef Varoufakis The Global Minotaur: America, Europa and the Future of the Global Economy, grotendeels op basis van onderzoeksgegevens uit 2009 en 2010, de eerste twee volle jaren van de economische recessie die nog steeds woedt.

De Wereld Morgen >>

Boekbespreking.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: