Gevaar is nog niet geweken: jongerenbendes in Kopenhagen vereren IS

@NicRobertsonCNN  #Denmarkshooting flowers/tributes left at site where suspect gunman died as he shot at police – some here angry
Zo’n 30.000 mensen kwamen gisteren samen in het centrum van Kopenhagen om de slachtoffers van de dodelijke schietpartij van afgelopen weekend te herdenken. Maar dat was niet de enige manifestatie die gisteren plaatsvond. Enkele uren ervoor kwamen tientallen jongemannen op straat om de moordenaar, die neergeschoten werd door de politie, te herdenken.
De mannen verzamelden gisterenavond op de plaats waar El Hussein doodgeschoten werd door de politie. Ze kwamen vermomd op straat om de schutter te herdenken. Dat deden ze door de slogan “Allahu Akbar” te scanderen en IS-tekens te maken. Eerder werden op de plaats waar de dader stierf ook al bloemen neergelegd.

The Brothas

De Deense autoriteiten zeggen dat El Hussein lid was van ‘The Brothas’: een criminele bende die zich oorspronkelijk bezighield met drugs, maar de laatste tijd meer en meer geradicaliseerd is. Bendes als ‘The Brothas’ worden een steeds groter probleem in Kopenhagen. “Veel bendeleden zijn de zonen van immigranten uit het Midden-Oosten die geen plaats vinden in de Deense maatschappij”, zegt Aydin Soei, auteur van een boek over het leven in Kopenhagen.

Newsmonkey >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: