Alle Somaliërs kunnen terug

foto via Welingelichte kringen

Toch?

Dat is toch de bedoeling van dat vluchteling en asielgedoe. Dat als het weer veilig is dat je dan weer teruggaat? Nu wisten we al dat Somaliërs lekker op onze kosten op vakantie gaan in het land dat ze ontvlucht zijn. PvdA-campagne-meisjes twitteren daar openlijk over:

01

Maar nu blijkt ook nog eens dat Somalië super-duper tof en hip is:

Het leven in Somalië is veel leuker dan je denkt

Hoe zie jij het leven in de Somalische hoofdstad Mogadishu voor je? Wat je ook denkt, grote kans dat het anders is dan het beeld dat je krijgt als je de Somalische Ugaaso Abakar volgt op Instagram. Ze wil de wereld laten zien dat het leven in Somalië meestal net zo normaal is als in andere landen.

Welingelichte Kringen >>

Blijkbaar is het al 15 jaar bekend en wordt er al 15 jaar niet ingegrepen:

17-05-2002

Somaliërs die op vakantie gaan naar Somalië raken verblijfsvergunning kwijt

DEN HAAG, 17 MEI. Somalische vluchtelingen die op vakantie gaan naar eigen land, terwijl ze een verblijfsstatus hebben omdat ze hun leven in Somalië niet zeker zijn, raken hun verblijfsvergunning kwijt. Dat heeft minister Korthals van Justitie geschreven in een brief aan de Tweede Kamer, die gisteren is gepubliceerd.

NRC >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: