De Knuffelillegaal

De nieuwe Pauluskerk

Gemeenten krijgen voortaan geld van het Rijk om bed, bad en brood te verzorgen voor illegalen die niet willen of kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. In Rotterdam komen drie bed-, bad-, en broodvoorzieningen. Dat zijn er te veel volgens Michel van Elck, gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Hij vindt dat illegalen te veel vertroeteld worden.

 

Na de knuffelbeer, knuffelallochtoon, knuffelmuur, knuffelkont en knuffelrock is er sinds enige tijd een nieuw fenomeen in Nederland: de knuffelillegaal. De knuffelillegaal wordt door vele politieke partijen, belangenbehartigers van illegalen, actiegroepen en asieladvocaten met liefde in de armen gesloten. Want het is natuurlijk vreselijk dat je na diverse afgewezen asielverzoeken, dikwijls bekrachtigd door de Raad van State, moet terugkeren naar het land van herkomst.

De knuffelillegaal kan werkelijk niets fout doenDe knuffelillegaal kan werkelijk niets fout doen. Zelfs als een illegaal wordt uitgezet in verband met veroordeling van gepleegde misdrijven en het bedreigen met de dood van overheidspersoneel of het plegen van oorlogsmisdaden worden er Kamervragen gesteld. En natuurlijk moeten illegalen aangifte kunnen doen bij het politiebureau als hun fiets gestolen wordt zonder dat dit consequenties heeft voor het overtreden van de vreemdelingenwet. Ook is het volstrekt logisch dat een knuffelillegaal recht heeft op een uitkering nadat zijn werkgever (die niet wist dat het om een illegaal ging) failliet is gegaan.

Bed, Bad en Brood

Maar de lobby voor de knuffelillegaal heeft succes gehad. Want ondanks dat het nog helemaal niet zo lang geleden is dat zowel illegaliteit als hulp aan illegalen strafbaar zou worden, is Staatssecretaris Teeven nu overstag gegaan. Uitgeprocedeerde asielzoekers die niet willen meewerken aan hun terugkeer naar het land van herkomst hebben namelijk voorlopig recht op bed, bad en brood. Gemeenten ontvangen hiervoor geld van het Rijk. Teeven volgt hiermee de uitspraak van de voorzieningenrechter van de Centrale Raad van Beroep die zich beroept op een advies van een Comité van de Raad van Europa. Dit Comité, dat tegen het boerkaverbod, regiobinding voor daklozen, mosquito’s, de vestigingswet en het Polenmeldpunt was, is – goh wat verrassend – voor opvang van illegalen.

Vers Beton >>

Comments zijn gesloten.

4 Comments on De Knuffelillegaal

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Illegalen worden in de watten gelegd! De Bed&Breakfast hotels met hun uitgebreid ontbijt zijn net zo goed als een gewoon hotel ! Ook de kamers worden gratis schoongemaakt! En de Nederlander ís al blij das hij überhaupt een ontbijtje kan betalen…

  Like

 2. G.Deckzeijl // 19/02/2015 om 11:52 //

  @realpredictor
  Heb ik je al eerder gevraagd: waarom kun je op jouw site alleen inloggen met dat lamme
  facebook en twitter..???
  Waarom kan dat niet op de manier zoals hier?

  Like

 3. Ik kan daar gewoon een reactie plaatsen net als hier. Ik weet niet waar dat aan ligt.

  Like

 4. G.Deckzeijl // 19/02/2015 om 22:47 //

  Forget it, heb andere dingen aan m’n hoofd, zeer ingrijpende dingen.
  Zou eigenlijk niet moeten tikken, maar ja, ik zie m’n land naar de
  GODVDERDOMME geholpen worden door smerige landverraders…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: