US Official: ISIS Will Not Join Boko Haram Due to Racism

A U.S. intelligence officer told NBC News the Islamic State (ISIS/ISIL) will not likely team up with Nigerian radical Islamic group Boko Haram in any official capacity due to the group’s racism against black Africans.

“The Arab world is incredibly racist,” the officer explained. “They don’t see black Africans as equivalent to them.”

Boko Haram has repeatedly praised the Islamic State and showcases its flag in many videos, but the Islamic State has not shown any brotherly love towards their comrades in Africa, other than reports indicating that the groups are in communication. The officer also said there is no evidence that the two groups will merge soon.

Breitbart >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on US Official: ISIS Will Not Join Boko Haram Due to Racism

  1. G.Deckzeijl // 22/02/2015 om 07:09 //

    Like

  2. G.Deckzeijl // 22/02/2015 om 14:29 //

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: