MH17: Toch een SU-25 betrokken?

01Ik ontving gisteren een boeiende email van iemand in Tblisi, die vertelde dat tijdens de NAVO oefening Breeze 2014, het Georgische leger (en luchtmacht betrokken) was. Ook al was Breeze voornamelijk een maritieme NAVO oefening, er was ook luchtmacht van Bulgarije, Roemenië, Turkije, Griekenland, Italië en Engeland bij betrokken. Het werd gehost door Oekraïne, in samenwerking met Georgische partners, welke ook een aantal vliegtuigen ter beschikking stelden.

Herinneren we ons allemaal nog de radarbeelden die de Russen al vrij snel verstrekten. Daarop was duidelijk het radarsignatuur van een Sukhoi 25 zichtbaar, die zich in de nabijheid van MH17 bevond. Verschillende “experts” waaronder Peter Haisenko beweerden ook, dat de cockpitsectie van MH17 kogelgaten van een 30mm kanon bevatte en MH17 door kanonvuur zou zijn neergeschoten. Daarnaast kan schade van een R-60 of R-73 ook dergelijke gaten veroorzaken. Iedere air-to-air missile met een proximity fuse kan een “large number of high energy objects” veroorzaken.

“The passive infrared homing head supports target lock-on before launch. Guidance to the predicted position is by the proportional navigation method. The missile’s combat equipment consists of an active proximity (radar or laser) fuze and impact fuze and a continuous-rod warhead.”

Dit verhaal werd echter afgedaan als onmogelijk, omdat een standaard SU-25, zoals in gebruik bij de Oekraïense luchtmacht, niet boven de 7000 meter zou kunnen opereren zonder grote aanpassingen.
De Russen hebben intussen wel bewezen, dat een standaard SU-25 gemakkelijk de 13 kilometer kan halen, mits de piloot een zuurstofmaster draagt (een SU-25 heeft geen drukcabine). Dan nog, zou de bewapening van deze toestellen ontoereikend zijn voor een dergelijke operatie. Deze toestellen zijn gebouwd voor aanvallen op gronddoelen (tanks, pantserwagens e.d.) en vizier en richtmiddelen zouden het nagenoeg onmogelijk maken een snel bewegend vliegtuig te raken.

Su-25-graphic

De Russische radarpresentatie over het luchtruim boven Oost-Oekraïne. Het radarsignatuur van een Oekraïense SU-25 is natuurlijk gelijk aan een Georgische SU-25KM. Dat de Russen dit een Oekraïense SU-25 is omdat zij ervan uit gingen dat er alleen Oekraïense gevechtsvliegtuigen boven Oekraïne opereerden. Deze toestellen hebben geen transponder.

Nu blijkt echter de Georgische luchtmacht te beschikken over 12 SU-25KM “Scorpion” toestellen. Dit zijn heftig gemodificeerde Sukhoi 25 toestellen met drukcabine, verhoogt plafond en moderne NATO richtmiddelen en vuurgeleiding. Een toestel wat makkelijk boven de 10 kilometer kan vliegen en is uitgerust met kanon en geleide wapens om ook vijandelijke vliegtuigen neer te halen. Interessant detail is ook nog, dat de elektronische upgrade is uitgevoerd door Elbit Systems in Israël. De overige modificaties zijn uit hand van Sukhoi zelf en Tbilisi Aircraft Manufacturing (TAM), een fabriek die notabene door de Russen in 2008 is platgegooid. Dit toestel is zeer modern, voldoet aan alle NATO standaarden….. en het was boven Oekraïne in juli.

Lees verder bij Erik Toonen >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on MH17: Toch een SU-25 betrokken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: