Provincies verdienden 23 miljard euro aan energiebelangen

rovincies hebben 23 miljard euro verdiend aan hun belangen in energiebedrijven. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van De Onderzoeksredactie. Niet eerder was bekend hoeveel de provincies precies verdienden aan hun belangen in energiebedrijven.

De opbrengsten komen vooral voort uit de verkoop van aandelen. Daarnaast brachten dividenduitkeringen en rente-inkomsten veel geld op. Grootverdieners zijn Gelderland met ruim 6 miljard, Noord-Brabant met bijna 5 miljard en Overijssel met 3 miljard euro.

Opvallend is dat provincies de neiging vertonen om met het geld actief te gaan ondernemen. Ze gebruiken de energiemiljarden om op grote schaal ‘revolverende’ fondsen op te zetten die niet zelden het nadrukkelijke doel hebben om investeringsrisico’s te nemen en rendementen te genereren. Dit terwijl en groot deel van de energiemiljarden is vrijgekomen omdat de landelijke politiek vond dat de overheid zich moest terugtrekken als ondernemer in de energiesector.

Onderzoeksredactie >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
https://amalek.news/Amalek.news

1 Comment on Provincies verdienden 23 miljard euro aan energiebelangen

  1. U zal de komende jaren meer gaan betalen voor uw energierekening vanwege een deal tussen het kabinet en de elektriciteitsproducenten. De kolentaks voor de laatstgenoemde groep is namelijk geschrapt.
    http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2015/05/u_betaalt_voor_kolendeal_kabin.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: