Joepie, Poetin is weer terug

Gelukkig is Poetin weer terecht anders gaan mensen ook maar vreemde dingen denken:
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/16/bezoek-poetin-aan-kazachstan-vier-dagen-uitgesteld/

Dat ie een blokje om is te paard

https://twitter.com/zoisdat_/status/576464519742005248

Of dat ie naar Las Vegas is:

Dit gebeurt er in het 180 minuten durende spektakelstuk met Poetin

Russian President Putin smiles as he meets with his Kyrgyz counterpart Atambayev in St. Petersburg

De Russische president Vladimir Poetin vandaag bij zijn ontmoeting met de president van Kirgizië, Almazbek Atambayev. Het was de eerste keer in elf dagen dat Poetin in het openbaar verscheen. Reuters / Anatoly Maltsev

 

Aan aandacht komt hij niets tekort. Omdat hij verdwenen was, tien dagen lang; omdat hij een baby zou hebben gekregen met een oud turnkampioene; omdat hij de Noordelijke Vloot in volledige paraatheid bracht. En vanwege een onthullende, drie uur durende documentaire over de Krim, een persoonlijk verslag van Poetin zelf.

Het is de eerste keer dat Poetin zelf zo uitgebreid aan het woord is over de gebeurtenissen rond de Krim, nu een jaar geleden. De Krim – pad naar het vaderland, gisteren uitgezonden op de Russische tv, staat alleen in het Russisch op internet. Voor wie dat niet beheerst – dit is wat er gebeurt:

  • Poetin vertelt dat hij overwoog kernwapens in een verhoogde staat van paraatheid te brengen tijdens de Krim-crisis. Dat moest zijn waarschuwing aan het Westen, dat ze zich niet met de crisis moesten bemoeien, kracht bijzetten. Uiteindelijk bleken de kernwapens niet nodig, omdat de Krim zich via een omstreden referendum afscheidde van Oekraïne.

“Ik heb gesproken met mijn collega’s in het Westen en ik heb hun gezegd: (…) ‘Dit is ons land. Waarom wilt u daar vechten? Dat weet u niet? Wij weten het wel. En wij zijn daartoe bereid’.”

NRC >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: