Waarom Islamitische Staat Spanje wil en Catalonië Europa’s grootste jihadistisch bolwerk is.

“De verloren gelopen dochter zal terugkeren bij haar vader”: zo spreekt Islamitische Staat over Al Andalus, zoals het Spanje noemt. Op sociale media is het stilaan een obsessie aan het worden bij  een aantal notoire IS-aanhangers, Spanje. En Spanje heeft ondertussen binnen de eigen grenzen een groot probleem met jihadisten. Wist je bijvoorbeeld dat Barcelona Europa’s grootste bolwerk van jihadisme is?

Wanneer Islamisten spreken over Spanje, hebben ze het over Al Andalus, zoals Spanje werd genoemd toen het behoorde tot de kalifaten in de Middeleeuwen. Er zijn steeds meer IS-strijders die, zoals de eerste de beste toerist, mooie foto’s posten van het Alhambra in Granada en de Mesquite in Cordoba, vergezeld van gedichten en religieuze profesieën. Spanje, zo redeneren ze bij IS, “is van ons”.

Spanje is overigens het enige land dat ooit in handen was van moslims, maar waar die door de pre-Islamitische bevolking weer compleet buitengezet werden. De moslims kwamen in 711 en ze werden pas in 1492 door Ferdinand en Isabella verslagen – en eigenlijk werden de laatste moslims pas in 1614 verdreven.

Stop de Bankiers >>

Al-Andalus >>

Comments zijn gesloten.

3 Comments on Waarom Islamitische Staat Spanje wil en Catalonië Europa’s grootste jihadistisch bolwerk is.

  1. Burgemeester: tyf op met je kebabwinkels.
    De burgemeester van het Franse Béziers probeerde de opening van kebabwinkels in zijn gemeente te blokkeren. Boze burgers organiseren nu het Internationale Kebab Festival in het dorpje.
    http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/11/burgemeester_tyf_op_met_je_keb.html

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: