Dit extravagante pand aan de Herengracht is met subsidiegeld voor windmolens gekocht

Er was eens een landje in de delta van Maas, Waal en Rijn dat graag iets met groene energie wilde doen. Econcern werd opgericht, een participatiefonds met milieuvriendelijke projecten dat het klimaat ging redden. Zoals zo vaak met goede bedoelingen ging het helemaal mis. Op het precieze falen komen we nog terug, maar het rapport van de curatoren en het laatste faillissementsverslag spreken boekdelen.

In het kort was er teveel subsidiegeld beschikbaar en konden de directeuren Ad van Wijk, Dennis Lange en Dirk Berkhout niet met zoveel geld omgaan. Naast puur mismanagement (zoals een negatieve operationele cashflow die vijf keer zo groot is als het positieve resultaat) zijn er ook, laten we zeggen indicaties van belangenverstrengeling. Zo werd er een veel te duur Frans bedrijf opgekocht, dat later waardeloos bleek. Waarom moest het precies dat bedrijf zijn?

Verder is het vreemd dat Noord-Hollandse politici (Harry Borghouts en Ton Hooijmaijers-alert) financiering beloofden, maar in ruil daarvoor wel dure baantjes bij Econcern eisten.

925 >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: