Religie van de vrede in de praktijk: Yemen

01BBC >>

01

Sanaa, Yemen (CNN)Suicide bombers on Friday attacked two mosques frequented by Houthi rebels who recently seized control of the capital, killing 120 people and injuring more than 300 others, two Houthi officials said.

The blasts happened at Al Badr mosque and Al Hashoosh mosque in Sanaa, both of which serve members of the minority Zaidi sect of Shiite Islam — the sect followed by the Houthi rebels who recently took control of the capital and forced President Abdu Rabu Mansour Hadi to flee.

CNN >>

No group has claimed responsibility yet, but al-Qaeda operatives have carried out attacks like these in the past

ADEN, Yemen — A television network owned by Yemen’s Shiite rebels says a total of 137 people were killed and 345 injured in quadruple suicide bombings that hit a pair of mosques controlled by the rebels in Sanaa, the Yemeni capital.

Al-Masirah TV raised the death toll on Friday hours after the attacks, making it the deadliest violence to hit the fragile war-torn country.

Time >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: