TV report: Obama left PM ‘with impression US will abandon Israel at UN’

Israeli sources detail president’s ‘difficult’ 30-minute post-election call to Netanyahu, posit grave scenarios for diplomatic rupture

01President Barack Obama’s supposed congratulatory call to Prime Minister Benjamin Netanyahu on Thursday, two days after the Likud leader triumphed in Israel’s elections, was actually a bitter 30-minute conversation, Israel’s two main TV news stations reported Friday night.

Quoting unnamed Israeli sources, they said the president made clear he didn’t believe Netanyahu was genuinely supportive of a two-state solution to the Palestinian conflict, and that he indicated that the US would no longer automatically support Israel at the United Nations.

According to a Channel 10 read out on the call, indeed, Obama left Netanyahu with “the impression that he intends to abandon Israel at the UN.”

Times of Israël >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: