Chinees krijgt zes jaar cel vanwege baardgroei

Xianjing, China. © ANP

Een 38-jarige Oeigoerse moslim is in de Chinese regio Xinjiang tot zes jaar cel veroordeeld omdat hij meermaals had geweigerd zijn baard af te scheren. Zijn vrouw kreeg twee jaar cel opgelegd wegens het dragen van een boerka. De Chinese overheid treedt steeds harder op tegen islamitische geloofsuitingen, in reactie op het extremistisch geweld van de laatste jaren.

De staatskrant China Youth Daily bracht het nieuws vrijdag. Toen het maandag de aandacht trok op Chinese sociale media en in de buitenlandse pers, verdween het bericht door ingrijpen van de censuur weer van internet. Overheidsfunctionarissen uit de stad Kashgar, in het westen van Xinjiang, pochten in het artikel dat de rechtbank al meer ‘door religieus extremisme verblinde’ moslims voor dergelijke vergrijpen veroordeeld had.

Volkskrant >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Chinees krijgt zes jaar cel vanwege baardgroei

  1. Goed bezig die Chinezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: